Emil Constantinescu, în dialog cu Vytautas Landsbergis. Iată motivul întâlnirii

Emil Constantinescu
Emil Constantinescu

Miercuri, 24 iunie, va avea loc pe scena Ateneului Român un dialog între Emil Constantinescu şi Vytautas Landsbergis, primul preşedinte democrat al Lituaniei, pe tema "Elitele Intelectuale din Europa de Est: de la Disidenţa Anticomunistă la Integrarea Europeană".

Evenimentul marchează 25 de ani de la independenţa ţărilor baltice incluse abuziv în fosta URSS.

Vytautas Landsbergis, profesor la Conservatorul de Muzică din Vilnius, este o figură emblematică pe plan european şi mondial a rezistenţei anticomuniste, a perioadei de tranziţie democratică şi integrare europeană şi a luptei pentru condamnarea crimelor comunismului.

Fondator al Mişcării Sajudis pentru Independenţa Lituaniei din fosta URSS, a jucat un rol crucial în confruntările dintre militanţii pentru independenţa Lituaniei şi trupele de represiune ale KGB-ului după ocuparea de către demonstranţii antisovietici a televiziunii naţionale din Vilnius şi în declararea independenţei Lituaniei. A fost preşedintele Parlamentului Lituaniei 1996–2000, membru al Parlamentului European 2004-2009, membru fondator al Memorialului Victimelor Comunismului din Washington şi autor al propunerii condamnării comunismului în Parlamentul European.

La acest dialog sunt invitați preşedinţi şi rectori ai universităţilor din Bucureşti, profesori şi cercetători, oameni de artă şi cultură precum şi ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel