Emil Boc, supărat pe liderii din coaliție. „Am pierdut 5 milioane euro”

Emil Boc a transmis că e supărat fiindcă a pierdut 5 milioane euro din cauza coaliției de guvernare
Emil Boc a transmis că e supărat fiindcă a pierdut 5 milioane euro din cauza coaliției de guvernare

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a transmis că este supărat pe liderii coaliției guvernamentale după ce au provocat pierderi de 5 milioane euro.

„Noi, cei din Asociația Municipiilor din România, care reprezentăm primării care produc cam două treimi din PIB-ul acestei țări, avem o supărare temporară pe liderii coaliției: pe domnul Orban, pe domnul Kelemen Hunor și pe domnul Barna. De ce avem o supărare temporară? Pentru că au luat de la municipii două procente din cotele de impozit pe venit care ne erau alocate”, a transmis Emil Boc, la Digi 24.

„Ca să fiu mai bine înțeles, în luna noiembrie, în unanimitate, Parlamentul, de la stânga la dreapta și de la stânga la dreapta, a votat o modificare a legii finanțelor publice locale prin care a consacrat prin lege cotele din impozite pe venit alocate municipiilor, 65%. Nici nu s-a uscat bine cerneala legii din Monitorul Oficial când liderii coaliției au spus: «Anul acesta, derogăm de la această lege și nu le dăm 65%, le dăm 63%»”, a mai spus edilul din Cluj-Napoca.

Daună de 5 milioane euro pentru Cluj-Napoca

„Drumul spre Iad este întotdeauna pavat cu intenții bune”, a continuat Boc. „Este adevărat motivul: pentru a da niște bani suplimentari la unele primării care au instituții de cultură, de exemplu teatre sau operă. Noi am pierdut 5 milioane de euro, alte municipii mai mari la fel au pierdut. Dar, care este marea problemă? În primul rând n-am fost consultați pe această temă. Adoptăm în unanimitate o lege și ne batem, nu se usucă cerneala în Monitorul Oficial și o modificăm în a doua zi. Este un sentiment profund de frustrare”.

„Mai punem încă 7,1 milioane euro de exemplu pentru creșe, unde statul ar trebui să asigure costul pe antepreșcolari și nu-l asigură. Pune primăria 7,1 milioane euro, acum ne-a mai pus la ei încă 5 milioane. Toate acestea se adună și, evident, nu poți să oferi servicii de calitate cetățenilor”, a mai spus Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel