Eliminare taxă tv. Poziția Televiziunii Române

Reprezentanții TVR reacționează față de propunerea legislativă a 14 deputați și senatori PSD, care prevede eliminarea taxei tv.

Televiziunea publică "abia supraviețuiește", încasând o taxă de sub un euro pe lună, pe familie, această taxă fiind principala sursă de finanțare a instituției, susțin reprezentanții TVR într-un comunicat transmis luni Agerpres, în cadrul căruia precizează că Televiziunea Română "respectă dreptul la opinie și la inițiativă legislativă", dar și faptul că, în ultimii ani, "au existat mai multe propuneri legislative de modificare a art. 40 din Legea nr. 41/ 1994 care vizau eliminarea taxei tv. 

Reprezentanții TVR mai spun că, în prezent, instituția "abia supraviețuiește încasând o taxă tv în cuantum de 4 lei/ familie/ lunar, adică sub un euro pe lună (10,5 euro/ an)". "Pentru comparație, în Macedonia taxa TV este de 26 euro/ an, în Muntenegru de 42 euro/ an, în Polonia de 50 euro/ an, în Slovacia de 56 euro/ an, în Marea Britanie de 176 euro/an, în Germania — 216 euro/an".

[citeste si]

Conform reprezentanților Televiziunii publice, taxa tv "este principala sursă de finanțare" a instituției, "veniturile din publicitate fiind afectate de o serie de restricții legislative, iar cele de la bugetul de stat mergând în proporție de aproximativ 90% către Societatea Națională de Radiocomunicații".

Totodată, se arată că actualul management intenționează să lanseze, în ianuarie, o campanie de informare a publicului în privința finanțării SRTv, inclusiv a încasărilor din taxa tv, și a modului în care aceasta este utilizată pentru producții și achiziții tv.

"TVR a prezentat la Parlament — comisiilor de cultură, juridice, buget finanțe etc. — câteva propuneri de modificare a Legii nr. 41/ 1994 și va comunica Guvernului punctul de vedere oficial în termenul solicitat", se mai arată în comunicatul TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel