Elena Cristian, FĂRĂ CUVINTE. Cine a sunat-o: M-a lăsat fără replică

Scutaru Cristina / 07 noi 2018 / 15:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Jurnalista Elena Cristian a povestit cum i-a blocat Fiscul un cont pe care nu l-a avut niciodată.

”Un telefon primit cu ceva timp în urmă de la una dintre băncile la care am cont deschis m-a lăsat fără replică. "Aveţi o poprire de la ANAF în sumă de.... Nu ştiu să vă spun ce reprezintă, că nu scrie". Sumă importantă... Sigur că nu ştiam că am vreo datorie la ANAF, nu primisem vreo scrisoare, nu aveam vreun titlu executoriu. Aşa că, am început investigaţiile”, a scris Elena Cristian pe DC BUSINESS.

”Pasul 1: pentru că aveam cont şi la o altă bancă (mai mare decât cealaltă) despre care ştiam că nu se va sinchisi să mă anunţe, am intrat urgent pe internet banking. Cont blocat. Şi pentru că suma nu acoperea poprirea şi cardul de credit a fost blocat

Pasul 2: Scotoci în agendă după numere de la telefon de la Fisc, să aflu de unde vine nenorocirea. Nici cunoştinţele, nici mersul la ghişeu, nici intervenţiile de contribuabil supărat nu m-au ajutat. Nici astăzi, la câteva zile de la acel moment nu am reuşit să aflu de unde vine suma cu pricina, ce reprezintă şi de ce nu am fost informată. Sigur, mi s-a explicat procedura: se trimite o scrisoare cu Poşta (sper să nu ajungă atunci când voi ieşi eu la pensie), dacă se întoarce, se publică pe site (??!!!) şi dacă nu se achită în decurs de două luni se trece la executarea silită. Şi totuşi...pot obţine şi eu titlu executoriu? Misiune imposibilă. NU am putut”, a mai notat jurnalista.

CITIȚI CONTINUAREA PE DC BUSINESS
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22