Ecaterina Andronescu, SMS în miez de noapte către Mircea Badea

Scutaru Cristina / 01 Martie 2018 / 09:30 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Ecaterina Andronescu, senatoare PSD, i-a dat un SMS lui Mircea Badea chiar în timpul emisiunii "În gura presei".

"Erau câțiva judecători care semnau pe bandă rulantă mandate pe siguranță națională acoperiți fiind de lege. Și dacă strănuta cineva, putea să fie interceptat trei ani. În România se abuza: una, două în România... totul era de siguranță națională", a zis realizatorul TV.

Apoi, senatoarea PSD i-a dat un mesaj lui Mircea Badea.

[citeste si]

"Am fost interceptată inclusiv ambiental pe siguranță națională din august 2014 și până în februarie 2015. Inițial pentru 30 de zile, dar a durat șase luni. În urmă cu o lună am primit documentele prin care îmi comunică ce a fost acum 3,5 ani", a fost mesajul transmis de Ecaterina Andronescu către Mircea Badea.

Ce a constatat CCR

Curtea Constituţională a României a constatat miercuri că sintagma "aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români", cuprinsă în Legea privind securitatea naţională, este neconstituţională, precizând că din modul de redactare a acesteia rezultă că se poate circumscrie unei ameninţări la adresa securităţii naţionale orice faptă/acţiune, cu sau fără conotaţie penală, care afectează un drept sau o libertate fundamentală.

Consecinţa, arată Curtea, este folosirea, în toate aceste cazuri, a mijloacelor intruzive care presupun restrângerea exerciţiului unor drepturi sau libertăţi fundamentale ale persoanei, printre care interceptarea şi înregistrarea comunicaţiilor electronice.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23