Dunca: PSD are nevoie de consens la nivelul conducerii şi de o reconectare cu baza partidului

Senatorul Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov, candidat la funcţia de secretar general al PSD, consideră că partidul are nevoie de consens la nivelul conducerii centrale şi, totodată de o 'reconectare cu baza partidului' şi de politici publice care să fie în concordanţă cu agenda cetăţenilor şi cu aşteptările acestora. 

'Îmi doresc ca, în urma Congresului Extraordinar de sâmbătă, Partidul Social Democrat să iasă întărit. Este timpul ca toate energiile colegilor din partid să se unească în jurul unei echipe care să înceapă reconstrucţia partidului, pe baze de competenţă şi performanţă. Este timpul ca generaţia tânără din PSD să vină cu energie şi cu dorinţă de muncă şi să construiască alături de cei cu mai multă experienţă şi vechime în partid. Eu sunt un om de echipă şi sper ca toţi colegii mei care cred că pot pune umărul la reconstrucţia partidului să vină alături de mine, de conducerea partidului. Funcţiile sunt mai puţin importante, ceea ce contează cu adevărat sunt principiile care stau la baza partidului nostru', a declarat Dunca, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Conform acestuia, partidul trebuie să răspundă aşteptărilor pe care cetăţenii le au de la social-democraţi şi acest lucru se poate realiza 'prin reconectarea PSD cu baza partidului şi prin dezvoltarea capacităţii PSD de a genera politici publice care să fie în concordanţă cu agenda cetăţenilor şi cu aşteptările acestora'.

'Suntem datori faţă de noi înşine, faţă de societate, să răspundem aşteptărilor pe care românii le au de la noi. Este nevoie urgentă de reconectarea PSD cu baza partidului, cu membrii şi simpatizanţii din întreaga ţară. Îmi doresc ca în perioada următoare să înceapă un proces de specializare a resursei umane, de la structurile de tineret şi până la nivel parlamentar. Conducerea partidului trebuie să înţeleagă că trebuie să investească în oameni, să îi lase să crească şi să se dezvolte.

În PSD sunt foarte mulţi oameni competenţi, foarte mulţi colegi care pot face performanţă politică şi administrativă dacă partidul crede şi investeşte în ei', a susţinut senatorul PSD.

Totodată, Dunca a subliniat importanţa specializării resursei umane din partid şi dezvoltarea unei strategii adresate tinerilor.

'PSD trebuie să se uite către generaţia tânără, către cei care aşteaptă de la noi o politică altfel. Este nevoie de o abordare integrată a politicilor pentru tineri şi sunt necesare instrumente moderne prin care să convingem şi să atragem tinerii alături de noi. Şi nu în ultimul rând, PSD trebuie să îşi promoveze specialiştii şi să îi pună pe aceştia la aceeaşi masă cu societatea civilă, cu experţi în diferite domenii. PSD este obligat să îşi construiască un HUB de resurse pentru dezvoltarea politicilor publice care vor modela România de mâine', a mai adăugat Marius Dunca, potrivit comunicatului menţionat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel