Dulceață de gutui, fără fierbere. Rețeta gata în doar 5 minute

Sursa foto colaj: Facebook
Sursa foto colaj: Facebook

Dacă vrei o rețetă rapidă și delicioasă de dulceață de gutui, poți încerca varianta pe care ți-o propunem: fără fierbere.

Ingrediente 

- 5 gutui

- 5 cm de rădăcină de ghimbir

- 1 kg de miere

- 1 lingură de pulbere de scorțișoară

- 1 lămâie

Cum se prepară

Spălați bine gutuile, îndepărtând puful. Tăiați-le în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Dați-le pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, scrie lataifas.ro, redând rețeta de pe cristelageorgescu.ro.

Adăugați și mierea și amestecați bine, până la omogenizare cu o lingură de lemn. Acoperiți vasul și lăsați gemul la macerat 3-5 zile, amestecând zilnic în el. Transferați apoi dulceața rezultată în borcănele de sticlă. Închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider. Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere vindecătoare sau ca sirop. 

Vezi și: Dulceață de gogonele cu nucă. Rețeta neașteptat de bună

Cum se face gemul de prune

Ingrediente

- 2 kg prune

- 800 g zahăr

- zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)

Cum se prepară

Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul împreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului.

Gemul de prune se lasă la fiert până când se leagă. Poți face testul într-o farfurie: dacă gemul se desface ușor în bucățele mici, înseamnă că nu este suficient fiert. Când gemul a fiert, acesta se pune fierbinte în borcane curate și sterilizate. Borcanele se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi aşezate în cămară.

Vezi și: Gem de mere: Rețeta specială de sezon. O explozie de aromă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel