Dragnea retrage legea minorităților. UDMR nu votează la moțiune

Liviu Dragnea a decis să retragă controversata lege a minorităților. Ca urmare, UDMR nu va mai vota la moțiunea de cenzură.

PSD și-a dat seama de cutremurul social și politic pe care l-a declanșat ca urmare a concesiilor făcute pentru UDMR. Costurile de imagine erau uriașe, de la revolta filialelor din Ardeal până la o prăbușire catastrofală pentru propriul electorat. 

Revolta organizațiilor din Ardeal este sintetizată cel mai bine de mesajul postat de șeful Comisiei de Sănătate din Cameră, Florin Buicu, pe Facebook.

”De cand fac politica, mi s-au pus in cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacționat. Am considerat că cei care "au ochi de vazut, vad". In calitate de deputat de Mures va spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic si n-am sa votez NICIODATA ceva care sa aduca atingere tarii mele, poporului meu! Cu mâna pe Constituție si pe Biblie am spus la investitura si asta voi respecta:"Jur credinţă patriei mele România; Jur să respect Constituţia şi legile ţării; Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României; Jur să-mi îndeplinesc cu onoare şi fidelitate mandatul încredinţat de popor; Aşa să mă ajute Dumnezeu."

Ca urmare Liviu Dragnea a fost obligat să renunțe la această favoare făcută pentru UDMR în schimbul votării moțiunii de cenzură. Liderul PSD urmează să facă un anunț oficial în acest sens. 

Astfel, UDMR nu va mai participa la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Reamintim că PSD a promis undă verde în urmă cu o zi mai multor legi cerute cu insistență de UDMR printre care s-au numărat extinderea limbii materne în administrațiile locale, dar și autonomia culturală. Măsura a creat numeroase controverse în rândul opiniei publice, toate vocile opunându-se categoric. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel