Draga Olteanu Matei, la spital de URGENȚĂ! Medicul Ciuhodaru, totul despre afecțiunea pe care o are

Sursa: Facebook Tudor Ciuhodaru
Sursa: Facebook Tudor Ciuhodaru

Multe afecțiuni, dar și tratamente medicale, pot provoca hemoragii gastrointestinale suprioare precum cea pe care o are actrița Draga Olteanu Matei. Conf univ dr Tudor Ciuhodaru a explicat că afecțiunea, care e des întâlnită în practica clinică, devine o complicație posibil fatală în anumite condiții.  

Actrița Draga Olteanu Matei a ajuns, vineri seara, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iași. Potrivit Dianei Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași, Draga OIteanu Matei este în comă, cu hemoragie digestivă.

Hemoragia gastrointestinală superioară este o afecțiune medicală des întâlnită în practica clinică. Se prezintă de obicei sub formă de melenă (eliminarea prin scaun a sângelui digerat) sau hematemeză (voma cu sânge de origine digestivă), dar se poate prezenta și ca hematochezie (pierdere de sânge prin rect, de obicei datorată hemoragiei digestive inferioare, dar poate fi și rezultatul unei hemoragii digestive superioare) în caz de sângerare rapidă. 

„Este situație critică, cu risc vital imediat. Șocul hemoragic și coma indică o formă severă de hemoragiei gastrointestinală. La aceasta se adaugă faptul că vârstnicii, în  general, au patologii conexe, cardiologice și neurologice, pentru care fac tratamente cu anticoagulante, antiagregante, care agravează, potențează hemoragia digestivă. Să știți că 45% din hemoragiile digestive superioare se petrec la persoane peste 65 de ani, și de multe ori necesită resuscitate, intubare și internare la Terapie Intensivă. Dată fiind vârsta și comorbiditățile pe care cunoscuta actriță le are, prognosticul este extrem de rezervat”, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, conf univ dr Tudor Ciuhodaru, medic primar urgențe.  

Continuarea materialului pe DCMEDICAL.RO!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel