Dovleceii vor fi proaspeți până la primăvară. Ce pași trebuie să urmezi pentru depozitarea corectă

Dovleceii vor fi proaspeți până la primăvară. Ce pași trebuie să urmezi pentru depozitarea corectă. Sursa - pixabay.com
Dovleceii vor fi proaspeți până la primăvară. Ce pași trebuie să urmezi pentru depozitarea corectă. Sursa - pixabay.com

Dovleceii pot fi păstrați proaspeți pe tot parcursul iernii. Pentru acest lucru, nu este necesar să ai pivniță, deoarece este posibil să depozitezi legume și în apartament. 

Pentru a păstra dovlecelul proaspăt până în primăvară, este important să alegi soiurile potrivite și să pregătești fructele pentru depozitare. În plus, este suficient să urmezi câteva reguli simple.

Nu toate tipurile de dovlecel sunt potrivite pentru depozitarea pe termen lung: unele soiuri trebuie consumate imediat după recoltare.

Medalioane delicioase din vinete. Rețeta rapidă și sănătoasă

Condițiile optime pentru păstrarea dovleceilor sunt: o temperatură de la 4 până la 10 grade și o umiditate de aproximativ 80%. Astfel de condiții există într-o pivniță, dar le puteți crea și acasă.

Dacă ai un subsol sau un garaj, organizarea depozitării legumelor este foarte simplă. Ia o cutie cu paie și pune în ea dovleceii. Controlează mereu temperatura aerului din cameră și nu uita să o ventilezi.

Poți depozita recolta de dovlecei în apartament. Cel mai bun loc ar fi o cutie, care va fi ținută pe un balcon închis și izolat. Cutia poate fi pusă și sub pat, dar în acest caz, va trebui să verifici mai des legumele.

Prăjitură delicioasă cu fructe: nu te vei plictisi niciodată de acest desert

Când pui dovleceii într-o cutie, așează paie sau înfășoară fiecare legumă în hârtie. Acest lucru le va ajuta să reziste mai mult timp.

Verifică periodic legumele. Dacă descoperi că una sau mai multe au început să se strice, să se usuce sau să mucegăiască, îndepărtează-le imediat pentru ca alți dovlecei să nu se infecteze.

 

BONUS. Depozitați corect ceapa în apartament: sfaturi utile pentru gospodine

 

Există mai multe trucuri care te învață cum să păstrezi ceapa pentru iarnă.

Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, ceapa va încep să înmugurească sau să putrezească și, de asemenea, își va pierde aroma.

În primul rând, trebuie să alegeți soiurile de ceapă potrivite pentru depozitare. Locul ideal de depozitare ar trebui să fie întunecat, uscat, răcoros și bine ventilat. Temperatura optimă este de 7-13 grade, iar umiditatea aerului - între 65 și 70%. 

Al doilea indicator care trebuie monitorizat cu atenție, mai ales, dacă ceapa este păstrată împreună cu alte legume, este umiditatea. Cartofii, morcovii, sfecla și țelina eliberează multă umiditate, ceea ce poate afecta durata de valabilitate a cepei.

Cele mai bune condimente pentru pizza: află secretul gustului perfect

Unele gospodine păstrează ceapa în frigider. Cu toate acestea, frigiderul are o serie de dezavantaje. Când deschideți ușa, există o diferență de temperatură, ceea ce duce la creșterea nivelului de umiditate. Ușa frigiderului este închisă ermetic, nu există un flux suplimentar de aer, iar acest lucru duce la o ventilație insuficientă. Dacă nu puteți depozita ceapa în altă parte, înfășurați-o în hârtie. 

O cămară sau un dulap ar fi mai potrivite decât frigiderul pentru a păstra ceapa. Găsiți un recipient potrivit: coșuri de răchită; ciorapi sau colanți din nailon;  speciale; cutii de lemn; cutii de carton cu orificii de aerisire pe laterale; saci de stofa.

În niciun caz, legumele nu trebuie păstrate în pungi de plastic, care nu permit aerului să circule.

Nu uitați să sortați în mod regulat ceapa. Bulbii stricați trebuie eliminați imediat. În plus, vă recomandăm să ventilați încăperea o dată la 2-3 săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel