Dovlecelul este o legumă foarte gustoasă și sănătoasă. Puțini știu că din dovlecei se pot face diverse rețete.
Dar, în același timp, dacă nu doriți să petreceți mult timp lângă aragaz sau să porniți cuptorul pentru o lungă perioadă de timp, există o cale de ieșire. Puteți prepara un fel de mâncare suculent, parfumat și gustos: dovlecei cu brânză în cuptorul cu microunde.
Poți servi acești dovlecei ca un fel de mâncare independent sau ca și garnitură pentru carne. Este cu adevărat delicios.
Ingrediente:
dovlecei - 2 bucăți,
ulei de floarea soarelui - 5 ml,
sare - după gust,
brânză grame - 100 grame,
mărar proaspăt - 30 de grame.
Dovleceii se spală, se curăță de coajă și se taie în felii lungi subțiri (folosiți o răzătoare specială).
Ungeți un vas termorezistent cu 5 ml de ulei de floarea soarelui. Așezați feliile de dovlecel într-un strat. Deasupra presărați puțină sare. Se rad 100 de grame de brânză tare prin răzătoarea medie și se toacă mărunt mărarul spălat. Se presară feliile de dovlecei cu brânză și puțin mărar.
Înlocuiește laptele din omletă cu acest ingredient: va fi mai pufoasă și mai fragedă
Repetați toate straturile (dovlecel, brânză, mărar, sare) până se epuizează toate produsele. Gătiți dovleceii cu brânză la cuptorul cu microunde, la 800 W timp, de 10 minute. Dovleceii cu brânză, preparați în cuptorul cu microunde, sunt gata de servit. Poftă bună!
Pentru iarnă, puteți face o dulceață neobișnuită din dovlecei, care la gust seamănă cu ananasul.
Această dulceață pentru iarnă poate fi pregătită rapid și păstrată la temperatura camerei. Durează 30 de minute să o prepari și are 50 de calorii.
Ingredientele:
1 kg de dovlecel;
500 ml suc de ananas;
1 pahar de zahăr;
1 gram de vanilie;
2/3 linguriță acid citric.
Dovleceii decojiți se taie în felii de circa 1 cm grosime. Scoateți toate semințele. Transferați feliile de dovlecel într-o cratiță, adăugați zahărul, vanilia, acidul citric și turnați zeama de ananas.
Puneți oala pe foc. După ce conținutul cratiței începe să fiarbă, țineți-o pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.
Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii
Sterilizați borcanele și capacele. Transferați dovleceii în borcanele fierbinți, umpleți-le cu suc și închideți-le cu capacele fierbinți. Dovlecelul preparat astfel poate fi păstrat la temperatura camerei. Poftă bună!
Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză.
Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.
Ingrediente:
varză albă - 400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.
Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.
Biscuiți de ovăz din trei ingrediente: nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă
Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu