Dosar CET Govora. Procurorii cer 9 ani închisoare pentru Şova

DNA
DNA

Reprezentantul DNA a solicitat luni, 5 iunie, magistraţilor de la ÎCCJ condamnarea fostului senator Dan Şova la 9 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în dosarul CET Govora.

La ultimul termen al procesului CET Govora, un procuror a cerut judecătorilor admiterea apelului DNA şi majorarea pedepsei aplicate lui Dan Şova, cel care a primit în primă instanţă o condamnare de trei ani închisoare cu executare. 'Individualizarea pedepsei nu reflectă criteriile prevăzute în Codul penal. Inculpatul Dan Şova a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, însă într-o formă agravantă, având în vederea calitatea sa de demnitar. Limitele de pedeapsă se situează între 2,8 ani şi 9 ani. Pedeapsa la care s-a oprit instanţa de fond este nejustificat de blândă, fiind orientată spre minim. Pregătirea pe care inculpatul o are - avocat şi parlamentar - impune o conduită în respectul legii şi nu în dispreţul legii. Se constată că Dan Şova a început activitatea infracţională în anul 2011, când a pretins folosul necuvenit, însă a continuat şi după intrarea în vigoare a noului Cod penal. În considerarea pregătirii sale de avocat şi parlamentar, el avea reprezentarea consecinţelor faptelor sale. Scopul urmărit a fost acela de a obţine venituri ilicite, pe care le-a folosit la achiziţionarea unui imobil. În opinia noastră, se impune majorarea cuantumului pedepsei aplicate acestuia, menţinându-se modul de executare, precum şi aplicarea pedepsei complementare de la art. 66 lit. k) din Codul penal, care prevede interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice. (...) Pedepsele să fie orientate spre maxim', a spus procurorul de şedinţă.

Reprezentantul DNA a mai cerut ca fostul director al CET Govora Mihai Bălan, condamnat în primă instanţă la 3 ani închisoare cu suspendare, să primească 3 ani închisoare cu executare, având în vedere că acesta nu a făcut nimic pentru recuperarea prejudiciului de 1,3 milioane lei.

Amânare

Completul de cinci judecători de la Instanţa supremă a anunţat că sentinţa definitivă în acest dosar va fi amânată cu cel puţin două săptămâni, notează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel