Dormi după-amiaza? Un studiu spune că un pui de somn în a doua parte a zilei îți ÎNTĂREȘTE agilitatea mentală

Dormi după-amiaza? Un studiu spune că un pui de somn în a doua parte a zilei îți ÎNTĂREȘTE agilitatea mentală  /  Sursă foto: Pixbay
Dormi după-amiaza? Un studiu spune că un pui de somn în a doua parte a zilei îți ÎNTĂREȘTE agilitatea mentală / Sursă foto: Pixbay

O scurtă perioadă de somn după-amiaza a fost asociată cu o mai bună agilitate mentală, potrivit unui nou studiu.

Potrivit unui nou studiu, un pui de somn după-amiaza a fost asociat cu o mai bună agilitate mentală, iar la participanții la experiment s-a observat o conștientizare îmbunătățită a locului, o fluență verbală și o memorie de lucru mult îmbunătățită. Cercetarea a analizat un total de 2.214 persoane de peste 60 de ani din China. Toți au fost întrebați care sunt obiceiurile lor de somn după-amiaza și apoi li s-au făcut o serie de teste pentru a măsura diferite tipuri de abilități cognitive, de la rezolvarea problemelor până la capacitatea de concentrare.

În timp ce durata și frecvența perioadelor de somn variază în rândul voluntarilor chestionați, analiza a constatat scoruri de performanță cognitivă „semnificativ mai mari” la persoanele care au spus că au au dormit în mod regulat. „Mai multe studii au arătat că somnul după-amiază promovează funcția cognitivă la vârstnici; pe de altă parte, unele studii au arătat rezultate opuse”, scriu cercetătorii în lucrarea lor.

În timp ce somnul după-amiaza devine în general mai frecvent pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, oamenii de știință nu sunt încă siguri dacă acest tip de somn în timpul zilei poate ajuta la prevenirea demenței și a altor tipuri de declin cognitiv sau dacă este de fapt un simptom al acestuia. În acest moment, consensul pare să fie că, în general, puiul de somn este de obicei bun pentru noi și nu există nicio îndoială că, în general, să dormim suficient și să ne odihnim este esențial pentru a ne menține corpul sănătos, informează ScienceAlert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel