Doi jurnaliști, arestați în timpul protestelor din Ferguson. Se aflau la McDonald's

Doi jurnalişti, Ryan J. Reilly (Huffington Post) şi Wesley Lowery (Washington Post), au fost arestaţi în timp ce se aflau la un McDonald's din Ferguson, statul Missouri.

Ryan J. Reilly şi Wesley Lowery au fost eliberaţi, dar detenţia lor aduce în prim-plan tensiunea existentă în Ferguson, luat cu asalt de sute de forţe de ordine, după ce oamenii au ieșit în stradă să protesteze față de uciderea unui om de culoare, neînarmat, de către un polițist, scrie antena3.ro.

În timpul tulburărilor sociale, poliţiştii au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc, mai multe persoane fiind rănite şi internate în spitalul din localitate.

Jurnaliştii se aflau la datorie și au fost ridicaţi de către ofiţerii SWAT dintr-un McDonald's, acolo unde lucrau la corespondenţele pentru redacţiile lor.

VEZI ȘI: Gafă la BBC! Telespectatorii au fost șocați: L-au mâncat în direct!

Reilly a făcut o poză trupelor şi imediat unul dintre ofiţeri i-a cerut răspicat să se legitimeze.

"I-am spus că sunt jurnalist, dar poliţistul, al cărui nume nu îl ştiu nici acum, mi-a luat toate lucrurile, mi le-a îndesat în rucsac şi apoi m-a luat pe sus", a povestit Reilly pentru MSNBC, imediat după eliberare.

"Ţin minte că mă apăsa foarte tare cu degetul pe gât, eram total imobilizat. Au acţionat ca o forţă militară, ca şi cum aş fi fost prizonier. A fost incredibil. Cel mai rău a fost când m-a izbit intenţionat de geamul de la intrare, apoi şi-a cerut scuze pe un ton ironic", a spus reporterul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel