Doi adolescenţi traşi pe sănii de o maşină au alunecat şi s-au izbit de un alt autoturism, în Sibiu

Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels

Doi adolescenţi traşi pe sănii de o maşină au alunecat şi s-au izbit de un alt autoturism, în localitatea Ştejărişu din județul Sibiu. 

Doi adolescenţi răniţi au fost transportaţi marţi seara la două spitale după ce au alunecat şi s-au izbit de un autoturism, fiind traşi pe sănii de o altă maşină, în localitatea Stejărişu, a anunţat Poliţia, transmite Agerpres.

'Accident rutier pe DC 20 din localitatea Ştejărişu (comuna Iacobeni). Poliţiştii rutieri care s-au deplasat la faţa locului au constatat că un conducător auto de 24 de ani, localnic, trăgea cu maşina 6 sănii pe care se aflau mai mulţi tineri.

Şoferul ar fi frânat pentru a evita impactul cu un autoturism care circula din sensul opus (condus de un localnic în vârstă de 38 de ani), moment în care 2 dintre sănii ar fi alunecat şi ar fi intrat pe contrasens şi coliziune cu acest autoturism.

Doi minori, de 14 şi 15 ani, aflaţi pe sănii, sunt răniţi. Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, iar în cazul bărbatului de 38 de ani rezultatul a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii rutieri sunt la faţa locului şi continuă cercetările', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Luciana Lazăr.

Băiatul de 14 ani a fost asistat medical şi transportat spre Sibiu de către echipajul SAJ, el prezentând o fractură de femur, în timp ce adolescentul de 15 ani a fost transportat la Spitalul Orăşenesc din Agnita de către echipajul SMURD, cu traumatisme la picioare. 

VEZI ȘI: Recomandări pentru circulaţia în condiţii de iarnă. Patru reguli de care trebuie să ţii cont

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române recomandă, în contextul avertizărilor meteorologice vizând intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte, luarea următoarelor măsuri de protecție de către conducătorii auto:

- înainte de a porni în călătorie, interesați-vă despre situația traficului și a condițiilor meteo de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeți și echipați-vă autovehiculul cu anvelope de iarnă;

 - asigurați-vă că sunt funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic, și folosiți-le în mod corespunzător;

- măriți distanța de siguranță între autovehicule;

- în condițiile unui carosabil alunecos, evitați pe cât posibil manevra depășirii, folosiți cu precădere frâna de motor pentru a încetini și nu bruscați comenzile autovehiculului pentru a nu derapa. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel