Djokovic, tot mai aproape de retragere. Tenismenul a făcut o declarație care i-a surprins pe fani

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Novak Djokovic susține priveşte fiecare turneu de Mare Şlem ca şi cum ar fi ultimul pentru el.

Tenismanul sârb Novak Djokovic, care urmează să facă o revenire mult aşteptată la US Open săptămâna viitoare, a declarat într-un briefing de presă de vineri că priveşte fiecare turneu de Mare Şlem ca şi cum ar fi ultimul pentru el, relatează AFP.

Djokovic, care deţine recordul de 23 de titluri de Mare Şlem în proba de simplu în tenisul masculin, are 36 de ani şi s-a arătat conştient că ocaziile de a-şi îmbunătăţi palmaresul riscă să devină mai rare, dar nu se gândeşte la retragere.

'Nu ştiu câte turnee de Mare Şlem îmi rămân. Voi continua. Deocamdată nu stabilesc un sfârşit', a declarat Djokovic. 'Înţeleg, de asemenea, că lucrurile stau altfel când ai 36 de ani, aşa că trebuie să fiu mai recunoscător, puţin mai prezent, cred, şi să arăt la fiecare turneu de Mare Şlem angajamentul şi nivelul de performanţă ca şi cum ar putea fi ultimul', a spus el.

'Văd fiecare turneu de Mare Şlem la care particip acum ca o ocazie de aur de a intra în istorie', a adăugat sârbul.

Djokovic nu a mai jucat la US Open din 2021, când tentativa sa de a realiza rarul Mare Şlem al celor patru turnee majore în anul civil s-a încheiat cu o înfrângere în finala cu Daniil Medvedev. Anul următor i-a fost refuzată intrarea în SUA din cauza refuzului de a se vaccina.

Djokovic se bucură că va avea parte din nou de ceea ce a numit cea mai 'electrică' atmosferă din tenis.

'Primul sentiment pe care îl încerc este entuziasmul acestei reveniri, pentru că este cea mai mare arenă din sportul nostru, cel mai mare stadion şi, cu siguranţă, atmosfera cea mai amuzantă, cea mai electrică, cea mai excitantă din tenis, să joci în nocturnă pe Arthur Ashe, fără îndoială', a spus el.

Pentru Djokovic, turneul va începe luni cu un meci împotriva francezului Alexandre Muller, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel