Dispută teritorială veche, soluționată cu ajutorul SUA

petrolul libanez
petrolul libanez

O dispută teritorială veche este pe punctul de a fi soluționată cu ajutorul Statelor Unite. Disputa este legată de hidrocarburile din Mediterană.

Libanul și Israelul au convenit asupra unui cadru pentru negocierile mediate de Statele Unite, menite să pună capăt unei dispute de lungă durată privind frontierele care au fost prima linie a mai multor conflicte.

Dispută veche între Israel și Liban

Israelul și Libanul se află încă într-o stare formală de război, și își contestă frontierele terestre și maritime de zeci de ani, inclusiv o zonă aflată la marginea a trei bazine energetice libaneze. 

Joi, președintele parlamentului libanez, Nabih Berri, a declarat că a fost realizat cadrul pentru discuții privind disputa teritorială. „Acesta este un acord-cadru și nu unul final. Statele Unite au fost solicitate de ambele părți, Israel și Liban, să acționeze ca un mediator și facilitator pentru a stabili frontierele maritime și este gata să facă acest lucru”, a declarat Berri într-o conferință de presă, spunând că discuțiile vor avea loc sub auspiciile Națiunilor Unite la o bază lângă granița monitorizată de ONU cu Israel, cunoscută sub numele de Linia Albastră.

Problema frontierei maritime este deosebit de sensibilă datorită prezenței posibile a hidrocarburilor în Marea Mediterană, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel