Discuții despre viitorul buget al UE. Răzvan Popa: Sunt provocări importante

La nivelul instituțiilor europene a început discuția despre viitorul buget al Uniunii. Acum este important să ne amintim care sunt obiectivele și principiile care stau la baza construcției europene, este de parere eurodeputatul Răzvan Popa.

”Discuțiile legate de modul în care vor fi repartizați banii europeni post 2020 sunt tot mai aplicate cu atât mai mult cu cât peste aproximativ două luni Comisia Europeană va prezenta o primă varianta de buget. Cred ca prioritățile pe care ar trebui să le susținem sunt reprezentate de cele două importante politici de la nivelul UE, politica de Coeziune și Politică Agricolă Comună.

Avem în față provocări importante care vor trebui gestionate și prin viitorul buget al Uniunii Europene. Efectele Brexit, securitatea frontierelor, imigrația, apărarea comună sunt probleme de care cu toții suntem conștienți și care vor influența probabil deciziile privind cadrul bugetar al UE post-2020. Tocmai de aceea, este important ca statele membre să acționeze unitar, în interesul comun”, declară parlamentarul european.

Reducerea decalajelor economice și sociale între statele membre 

Aceste probleme nu trebuie să ne facă să uităm însă care sunt obiectivele și principiile care stau la baza construcției proiectului european, principii și obiective care se exprimă inclusiv prin finanțarea care se acordă diverselor zone. Politica de Coeziune, în ansamblu, și Politica Agricolă Comună nu trebuie sacrificate la construcția viitorului buget european. Acestea sunt principalele instrumente prin care Uniunea Europeană a susținut, mai ales în ultimii ani, reducerea decalajelor economice și sociale între statele membre.

[citeste si]

”Orice schimbare a acestei viziuni ar fi foarte gravă și ar afecta capacitatea de creștere economică și a nivelului de trai pe întreg parcursul Uniunii Europene. Sigur, putem discuta despre realocări de fonduri sau despre regândirea unor priorități, dar fără a afecta esența Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune.

Îmi exprim speranța că Parlamentul European va fi vocea cetățenilor din UE în această dezbatere și va veghea ca Uniunea să nu devieze de la obiectivul său fundamental de a asigura prosperitate pentru toți europenii”, adaugă europarlamentarul Răzvan Popa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel