Directorul CIA: Din câte putem spune, Vladimir Putin este prea sănătos

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Directorul CIA, William Burns, a spus, despre Vladimir Putin, că este prea sănătos, în contextul speculațiilor despre starea sa de sănătate. 

Vladimir Putin este ”complet prea sănătos”, a declarat miercuri directorul CIA, William Burns, aruncând apă rece pe zvonurile constante că președintele rus suferă de o boală în timp ce își continuă războiul cu Ucraina.

Burns, vorbind la Forumul de Securitate din Aspen, a remarcat că declarația sa nu reprezintă informații oficiale. Totuși, având în vedere poziția sa, comentariul lui Burns ar putea ajuta la atenuarea speranțelor adversarilor lui Vladimir Putin că moartea acestuia este aproape, scrie Politico.

Burns a vorbit la o zi după ce Putin a vizitat Iranul, unde s-a întâlnit cu președintele iranian Ebrahim Raisi și cu liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

Călătoria lui Putin în afara Rusiei a fost considerată o incursiune rară deoarece președintele rus a rămas retras în mare parte în timpul pandemiei de coronavirus, chiar dacă acesta lansase și un război.

Dar Iranul și Rusia par să-și intensifice cooperarea, deoarece ambele se confruntă cu multă ostracizare globală. Oficialii americani spun că Iranul intenționează să transfere sute de drone în Rusia pentru a o ajuta în efortul său de război.

Directorul CIA, William Burns, un fost diplomat de carieră care a făcut două viziete la Moscova, și-a petrecut o mare parte din apariția sa în Aspen, răspunzând la întrebări despre Rusia și războiul din Ucraina.

”Din câte putem spune, Vladimir Putin este prea sănătos”, a spus el întrebat despre sănătatea lui Putin.

El a indicat că iranienii ar trebui să regândească orice decizie de a da drone lui Putin. În același timp, Burns a spus că faptul că Putin apelează la Iran pentru astfel de arme este un semn al slăbiciunii propriului sector de apărare al Rusiei.

Citește și:

"Putin este grav bolnav și arată ca un hamster". Ce probleme de sănătate ar avea, de fapt, "Vlad Otrăvitorul"

John Sweeney, un cunoscut jurnalist de investigație britanic care îl urmărește de mult timp pe președintele rus Vladimir Putin, a scris în noua sa carte că liderul rus arată "grav bolnav", cu obrajii umflați, care îl fac să semene cu un hamster.

În viitoarea sa carte care va fi lansată pe 21 iulie, "Killer in the Kremlin", Sweeney a descris schimbările pe care le-a observat în comportamentul și aspectul fizic al lui Putin, despre care a spus că îl sperie. El a susținut că utilizarea steroizilor ar putea fi responsabilă pentru schimbările suferite de către Putin, menționând că președintele ar fi putut începe să ia medicamentele cu ani în urmă pentru a trata o leziune la spate suferită după căderea de pe cal. Potrivit lui Sweeney, acest lucru ar fi putut duce la un abuz de steroizi, care poate provoca o serie de probleme de sănătate, cum ar fi leziuni majore ale organelor și tumori.

Zvonurile despre sănătatea lui Putin circulă intens de câteva luni. Unii oameni au au vorbit despre filmările cu președintele rus în care acesta apărea tremurând sau tensionat, ca dovadă că ar putea avea boala Parkinson, chiar dacă unii experți medicali au contestat astfel de discuții... mai mult AICI.

Citește și: 

Șeful CIA avertizează că un nou război ar putea izbucni în curând: Problema nu este dacă, ci când

Șeful CIA, Bill Burns susuține că China învaţă lecţii din războiul purtat de Rusia în Ucraina care o fac pregătită să folosească forţa împotriva Taiwanului, transmite Agerpres, citând AFP.

"Ni se pare că (războiul din Ucraina, aşa cum este văzut de Beijing,) nu afectează cu adevărat întrebarea dacă liderii chinezi ar putea alege să folosească forţa împotriva Taiwanului în următorii ani, ci când şi cum vor face asta", a declarat directorul CIA (principalului serviciu de informaţii al SUA).

Invitat al Forumului privind Securitatea de la Aspen, în Statele Unite, acesta a relativizat, totuşi, riscurile ca preşedintele Xi Jinping să treacă la acţiune până la sfârşitul anului asupra Taiwanului, în timp ce unii cred că este posibil o astfel de declanşare după o întâlnire importantă a partidului comunist la putere.

"Asemenea riscuri ni se par în creştere de-a lungul deceniului", a spus el... mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel