Directorul "Atac de Buzău", arestat preventiv. Măsuri preventive pentru toți jurnaliștii ziarului

Judecătorii Tribunalului Buzău au decis ca directorului unui ziar din Buzău să fie arestat preventiv. Alți jurnaliști ai ziarului sunt în arest la domiciliu sau sub control judiciar. 

Magistrații Tribunalului Buzău au admis contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău și au decis arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a directorului săptămânalului "Atac de Buzău", Florin Paraschivescu. Doru Iugu, și el jurnalist al ziarului, este în arest la domiciliu, iar colega sa de redacție, Oana Galanton, rămâne sub control judiciar, potrivit Agerpres

Vineri seară, ei au fost reținuți pentru 24 de ore, după ce jurnalista a fost prinsă în flagrant în timp ce primea de la un primar 500 de lei. Redacția "Atac de Buzău" i-ar fi cerut primarului 1.000 de lei lunar pentru a nu publica informații defăimătoare despre el.

Cei trei sunt bănuiți că din toamna lui 2014 ar fi șantajat mai multe persoane din Buzău cărora le-ar fi solicitat diferite sume de bani, un autoturism, precum și obținerea de foloase personale. Polițiștii au făcut percheziții la domiciliile jurnaliștilor, de unde au ridicat cartele SIM, laptop-uri, unități centrale și înscrisuri cu valoare probantă în cauză. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel