EXCLUSIV  Din nou, cotaţii stelare pentru Adrian Ghenie

Casa Christie’s a anunţat vânzarea a trei picturi ale artistului român Adrian Ghenie în această săptămână.

După recordul din luna octombrie de la Londra, când o lucrare a sa a fost cumpărată cu 9 milioane de dolari, pictorul român a înregistrat din nou rezultate remarcabile la New York.

Podul (The Bridge) a fost adjudecat la 3,9 milioane de dolari, depăşind substanţial estimarea de 1,5 - 2,5 milioane, în timp ce the Flight into Egypt a atins preţul de 1,38 de milioane de dolari, după ce fusese evaluat la 800.000-1.200.000.

Cele două lucrări au fost oferite în licitaţia de seară de marţi, dedicată Artei de după Război şi Artei Contemporane, care a însumat 107,8 milioane de dolari.

În ziua următoare, în licitaţia de după-amiază, pictura Pie Fight Study a fost achiziţionată pentru 607.500 de dolari, în marja estimării de 500.000-700.000.

De altfel, anul 2016 a fost unul fast pentru Adrian Ghenie. Prima victorie a înregistrat-o cu Self-Portrait as Vincent Van Gogh/ Autoportret ca Vincent Van Gogh, propusă tot într-o licitaţia a Casei Sotheby’s de la New York, vândut cu 2,59 de milioane de dolari, depăşind spectaculos estimarea de 200.000-300.000 de dolari.

În anul 2014, The Fake Rothko, lucrare pusă în vânzare de un colecţionar american şi adjudecată de un investitor asiatic, plecase, tot de la Sotheby's, la preţul de 1,8 milioane de euro.

Adrian Ghenie este deja cunoscut la nivel internaţional, lucrările sale aflându-se în colecţiile unor importante galerii şi muzee din lume, între care şi Centrul "Georges Pompidou". Printre fanii artistului s-ar număra, conform news.artnet.com, şi magnatul francez François Pinault, CEO-ul grupului de lux Kering, care are mai multe subsidiare, între care Alexander McQueen, Balenciaga şi Gucci.

Citește și: Ilie Gheorghe, recompensat cu Premiul european, în colaborarea cu Robert Wilson

În luna iunie, The Independent, una dintre cele mai prestigioase publicaţii britanice, l-a elogiat pe artistul român Adrian Ghenie, considerat un reprezentant al noului val al artei vizuale româneşti.

Publicaţia britanică l-a portretizat pe Adrian Ghenie în contextul în care o expoziţie a acestuia, intitulată „Golems”, a fost vernisată pe 12 iunie la Galeria Pace din Londra, unde a putut fi vizitată până pe 26 iulie.

De asemenea, Adrian Ghenie s-a aflat pe primul loc într-un top al celor mai tranzacţionaţi şi apreciaţi artişti din lume în 2014, realizat de site-ul artnet.com.

Ghenie a intrat în vizorul colecţionarilor fără limite de teritoriu.

Citește și: EXCLUSIV: Licitaţii record la Christie's şi Sotheby's

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel