Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână

Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână / Foto: Pixabay, de Frauke Riether
Dieta cu pătrunjel promite că te lasă fără 5 kg într-o săptămână / Foto: Pixabay, de Frauke Riether

Află în articol mai multe despre dieta cu pătrunjel.

Pătrunjelul, bogat în vitamina C, chiar mai mult decât lămâia, poate fi folosit pentru a da jos kilogramele în plus. Dieta cu pătrunjel promite rezultate spectaculoase: minus 4-5 kilograme într-o săptămână. Se spune că pătrunjelul reduce greutatea corporală în mod sănătos, adică fără a pune în pericol echilibrul de vitamine din organism, scrie Realitatea.net.

Pătrunjelul poate fi folosit fie în salată, fie pentru a face ceai din el. Pentru salată ai nevoie de frunzele şi codiţele fragede de la şase legături. Totul se toacă mărunt. Se adaugă o cantitate egală de frunze de mentă mărunţite, o lingură de grâu pisat şi înmuiat în apă timp de 30 de minute, o roşie mai mare tăiată cubuleţe şi zeamă de o lămâie. Această salată se mănâncă pe tot parcursul zilei, de câte ori senzaţia de foame va da târcoale. Se mai poate, de asemenea, consuma:

- la micul dejun o ceaşcă de cafea neagră sau un fruct (portocală, banană, grapefruit, căpşuni sau măr);

- la prânz un piept de pui fiert sau la grătar, după preferințe, un măr sau o pară;

- iar masă de seară poate fi îmbogăţită cu un ou fier, un morcov ras şi un un măr.

Dieta cu pătrunjel trebuie urmată timp de o săptămână pentru a slabi 4-5 kilograme. Se beau cel puţin 2 litri de lichide (apă, ceai neîndulcit). Totodată, se recomandă evitarea sucurilor. 

Beneficiile consumului de pătrunjel

Există o serie de beneficii ale consumului de pătrunjel, printre care se numără:

1. Conținut bogat de vitamine și minerale: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K și vitamina A, precum și de fier, calciu și potasiu.

2. . Ajută la reducerea inflamației: Pătrunjelul conține compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației în corp.

3. Promovează sănătatea inimii: Pătrunjelul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor de inimă.

4. Sprijină sănătatea sistemului imunitar: Datorită conținutului său ridicat de vitamina C, pătrunjelul poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor.

5. Îmbunătățește digestia: Pătrunjelul conține fibre care ajută la menținerea sănătății digestive și la prevenirea constipației.

6. Promovează sănătatea ochilor: Pătrunjelul este o sursă bună de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care pot ajuta la protejarea sănătății ochilor.

7. Ajută la detoxifiere: Pătrunjelul conține compuși care ajută la eliminarea toxinelor din corp.

8. Are proprietăți anti-cancerigene: Studiile au arătat că pătrunjelul poate ajuta la prevenirea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân și cel de colon.

9. Promovează sănătatea pielii: Vitamina C din pătrunjel poate ajuta la producerea de colagen, care este esențial pentru sănătatea pielii.

În general, pătrunjelul este un aliment sănătos și versatil, care poate fi adăugat la o varietate de feluri de mâncare pentru a spori valoarea nutritivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel