Dieta care scade riscul de insuficiență cardiacă

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Această dietă Dieta  scade riscul de insuficiență cardiacă, potrivit unui studiu.

Insuficiența cardiacă continuă să rămână o tulburare gravă care afectează milioane de oameni, iar prevenirea acesteia este crucială. Un nou studiu publicat în JACC: Heart Failure a examinat impactul unei anumite diete asupra insuficienței cardiace. Cercetătorii au descoperit că o aderență mai puternică la o dietă special concepută, bogată în alimente pe bază de plante - numită dieta EAT-Lancet - contribuie la scăderea riscului de a dezvolta boli de inima. 

Acest studiu a fost unul de cohortă, pe populație suedeză, și a inclus 23.260 de participanți. Cercetătorii au exclus participanții care au avut anterior boli de inimă, accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă sau cancer la acel moment. Vârsta medie a participanților a fost puțin sub 58 de ani, iar timpul mediu de urmărire a fost de 25 de ani, permițând o examinare adecvată a rezultatelor privind sănătatea pe termen lung. În urma acestui studiu, oamenii de știință au constatat că o dieta pe bază de plante, cu conținut scăzut de zahăr, este legată de riscul mai scăzut de insuficiență cardiacă.

Alimentele recomandate pentru prevenirea insuficienței cardiace



Dieta EAT-Lancet se concentrează pe sursele alimentare pe bază de plante, dar se concentrează mai mult pe componente precum leguminoasele și cerealele, decât pe dieta mediteraneană. Cu toate acestea, încurajează în general consumul de fructe și legume. De asemenea, nu elimină hrana de origine animală - doar o limitează și reduce alimentele cu cantități mari de zahăr.

„Dieta EAT-Lancet se concentrează foarte mult pe alimentele pe bază de plante, dar nu este neapărat o dietă complet vegană sau vegetariană. Pune accent pe cerealele integrale, fructe, legume, pește, leguminoase, nuci și uleiuri nesaturate, limitând în același timp consumul de cartofi, lactate, carne de vită, miel, porc, pasăre, ouă și zahăr adăugat. Multe dintre alimentele care sunt limitate în această dietă sunt cunoscute de multă vreme că au un efect considerabil asupra bolilor de inimă și insuficienței cardiace”, a explicat nutriționistul dietetician Karen Z. Berg, care nu a fost implicat în studiu, pentru Medical News Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel