Detroit, un oraş în faliment și invadat de câini

Zeci de mii de câini fără stăpân au apărut pe străzile şi în casele abandonate din oraşul american Detroit, ameninţând oamenii rămaşi în această zonă, relatează site-ul agenţiei Bloomberg, citat de Mediafax. 

Eliza Cristina Cioacă

Spre exemplu, aproximativ 20 de câini maidanezi au fost găsiţi recent într-o casă abandonată din Detroit, un oraş cu 700.000 de locuitori, care, la un moment dat, avea 1,8 milioane de locuitori. Un agent al Direcţiei pentru animale a Poliţiei din Detroit îşi aminteşte că a găsit animalele în subsolul clădirii, unde se acumulase apă pentru că hoţii furaseră părţi din conducte.

Oraşul Detroit, fost centru al industriei auto din SUA, a devenit un pol al sărăciei din cauza crizei economice, iar numeroşi locuitori s-au mutat în alte zone. Au rămas mulţi câini fără stăpân, care atacă oameni, pisici şi sunt adunaţi în adăposturi temporare, 70% dintre ei fiind eutanasiaţi.

Numărul maidanezilor din oraş este estimat la 50.000, afirmă Harry Ward, şeful Departamentului pentru controlul şi protecţia animalelor. Numărul enorm al maidanezilor semnalează o criză umanitară, atrage atenţia Amanda Arrington, reprezentanta organizaţiei nonguvernamentale Humane Society of the United States, cu sediul în Washington, DC. "Situaţia din Detroit este aproape postapocaliptică, nu mai există companii, sunt doar oameni care stau în case şi câini pe străzi. Suferinţa animalelor are legătură directă cu suferinţa oamenilor", explică Arrington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel