Desfiinţare SIIJ. Ciolacu spune cum va vota PSD

Marcel Ciolacu a declarat, referitor la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), că în cazul în care CSM și asociațiile din justiției vor ca această secție să fie desființată, atunci PSD va vota în consecință.

„Întâi aş vrea să văd foarte clar de la CSM, de la judecători, de la procurori ce părere au. Dacă opinia asociaţiilor din Justiţie va fi ca această secţie să fie desfiinţată, presupun că şi PSD va vota în consecinţă", a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă există o schimbare a opiniei în PSD privind SIIJ.
Guvernul Orban își va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desființarea SIIJ și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, Executivul așteapă un aviz din partea CSM pentru desființarea secției. Cabinetul Orban așteaptă să se finalizeze alegerile în cadrul CSM și va lua o decizie după 10 decembrie în legătură cu Secția pentru Investigarea Infracțiunilor în Justiție, au explicat sursele menționate.
Referitor la subiect, Ludovic Orban a declarat că vor fi făcute consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema SIIJ, după ce vor avea loc alegerile în cadrul CSM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel