Desert delicios cu zmeură și smântână: aveți, neapărat, nevoie de un frigider

Desert delicios cu zmeură și smântână - aveți neapărat nevoie de un frigider. Sursa - Pexels
Desert delicios cu zmeură și smântână - aveți neapărat nevoie de un frigider. Sursa - Pexels

Vara, când temperaturile sunt ridicate, preferam să avem mâncăruri ușoare și proaspete care să fie preparate în câteva minute. Același lucru este valabil și pentru deserturi. 

Sezonul cald ne oferă o mulțime de fructe delicioase și suculente din care putem alege. Astăzi vrem să vă dezvăluim o rețetă ușoară căreia puțini vor putea rezista. Pentru a prepara acest desert durează doar câteva minute, nu ai nevoie de cuptor, iar rezultatul va fi excelent.

Chipsuri de cartofi, rețeta pe care o poți pregăti ușor acasă din 3 ingrediente

Protagoniștii acestei rețete sunt pișcoturile, dar nu le vom folosi pentru a pregăti un tiramisu. Vom folosi aceste pișcoturi împreună cu zmeură și smântână  pentru a face un desert rece cu adevărat delicios.

 

Ingrediente:

800 grame zmeură proaspătă;

200 grame de pișcoturi;

550 grame smântână proaspătă;

450 grame lapte condensat;

2 grame de gelatină.

 

Rețeta pas cu pas

 

 

Înmuiați gelatina alimentară în apă rece, în care trebuie să stea cel puțin 10 minute. Între timp, turnați 50 de grame de smântână proaspătă într-o cratiță și încălziți-o. Smântâna trebuie să se încălzească, dar să nu fiarbă. Gelatina se adaugă în smântâna caldă și se lasă să se topească.

Sirop de mentă, un deliciu culinar care te va cuceri: răcoros și senzațional de bun

Spălați foarte delicat zmeura pe care o punem într-o sită pentru a elimina semințele. Mixați smântâna rămasă și adăugați în ea smântâna în care ați dizolvat gelatina. Separat, combinați laptele condensat cu zmeura și când cele 2 ingrediente sunt bine amestecate adăugați-le în bolul cu smântână și gelatină. Pentru a nu demonta amestecul, folosiți o spatulă și amestecați delicat cu mișcări de jos în sus.


Prăjitură cu iaurt: fără zahăr adăugat și fără faină. Un desert cu adevărat irezistibil

 

Tapetați o tavă cu balamale cu hârtie de copt și așezați pișcoturile pe fundul formei. Se toarnă amestecul cremos peste biscuiți și se nivelează cu o lingură, umplând bine spațiile. Lăsați tortul să se odihnească la congelator pentru cel puțin 3 ore și apoi îl puteți servi.   Decorați suprafața prăjiturii congelate cu restul de zmeură.

 

 

BONUS. Prăjitură cu iaurt: fără zahăr adăugat și fără faină. Un desert cu adevărat irezistibil

 

 

În ciuda căldurii mari din ultimele zile, puteți crea un desert delicios în doar câteva minute. Pentru a face o prăjitură cu iaurt, veți avea avea nevoie doar de 3 ingrediente și câteva minute de muncă.

Copiii vor adora această înghețată de casă: rețeta ușoară din ingrediente naturale

Nu cred ca vei găsi un desert cu o pregătire mai ușoară. Este cremoasă și delicată. Încearcă și vei fi mulțumit de gustul ei savuros.

Ingrediente:

4 ouă,

40 grame amidon de porumb,

400 grame iaurt alb cu zahar.

 

Cum se prepară prăjitura cu iaurt

 

 

În primul rând trebuie să amestecăm iaurtul împreună cu 2 linguri de zahăr. După ce ați amestecat perfect ingredientele, adăugați ouăle și lucrați energic cu un mixer manual. Adaugați apoi amidonul de porumb, cernut anterior, și reluați mixarea: de data va viteză mai mică.

Chifteluțe savuroase fără carne și fără ouă: o rețetă din ingredientele disponibile în frigider

În acest moment luăm o matriță cu diametrul de 18 sau 20 de centimetri și o umezim. Apoi mototolim o foaie de hârtie de copt și apoi o aranjăm corect în matriță. După ce ați făcut acest lucru, transferați amestecul pregătit  și dați - la cuptor.

Zacuscă picantă pentru iarnă: un ingredient neobișnuit o face savuroasă

Lăsați prăjitura noastră de iaurt să se coacă, la o temperatură de 170 de grade, timp de minim 35 de minute până la maxim 50 de minute. Gătitul depinde de puterea cuptorului dumneavoastră.

Când prăjitura este gata și s-a răcit, pune-o la frigider pentru 120 de minute. După ce timpul a expirat, aduceți desertul pe masă. Este proaspăt și cremos. Un desert cu adevărat irezistibil! Vă urăm tuturor poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel