Desene animate, INTERZISE. Val de reacții, ALUZIE la Bulai și Șoșoacă

Decizia Disney de a interzice mai multe desene și filme animate celebre a declanșat un val de reacții în mediul online.

Platforma de streaming video Disney+, deţinută de compania Walt Disney, a blocat accesul copiilor sub 7 ani la vizionarea unor filme celebre de animaţie, precum "Pisicile aristocrate", "Dumbo" și "Peter Pan", din cauza unor scene considerate a conţine stereotipuri ori prejudecăţi rasiale, scrie Sky News.

La aflarea veștii, rețelele de socializare s-au umplut de reacții care mai de care mai acide la adresa acestor decizii de interzicere a filmelor și a desenelor animate celebre.

Iată reacțiile oamenilor. "Sunt șocată. Niciodată nu m-am gândit la asta când le-am văzut / Viața își pierde gustul"

"Sunt șocată. Niciodată nu m-am gândit în sensul ăsta atunci când am văzut desenele", "Pentru Gigel din Urlați pisicile alea siameze nu trezesc nimic rasist în el pentru că nu face parte din realitatea lui, dar dacă te cheamă George și stai în Chinatown, îți pot forma viitoare opinii. În plus, nu e interzis, tu ca părinte poți intra în cont și să-l lași să se uite la orice. Și sincer, aș fi preferat să fi citit Decameronul la 8 ani în loc de soacra cu trei nurori", "În 2021 interzic copiilor sub 7 ani desenele respective ca nu cumva să fie afectați / să fie totul politically correct, în timp ce în 1933, în "3 Little Pigs", copchii pigleți dansau în timp ce în tablou era pus a lor "Father" sub forma de cârnați", "Pe bune? Se pare că viața își pierde gustul, sarea și piperul!", "Au luat-o razna de tot! Tot ce au creat predecesorii noștri nu mai este bun! Valorile trebuie să dispară, amintirile din copilărie trebuie să le uităm... Suntem pierduți!", "S-a tâmpit lumea", "Se duce dr*cu' lumea asta", sunt câteva dintre reacțiile oamenilor, la aflarea veștii. 

- "Am senzația ca acum trăiesc eu într-un film prost. Unde naibii e telecomanda aia?"

- "Istoria a fost deja scrisă. Ce să facem? Să rupem paginile pentru că au fost momente nefericite și nedorite pe parcursul ei? S-au scris cărți, piese de teatru și scenarii de film despre anumite perioade de timp cu respectarea cadrului istoric? Ce facem, le aruncăm, le distrugem? Ele există tocmai pentru a învața ceva din ele. Prin extrapolare, dacă unul s-a născut dintr-un tată cu anumite probleme îi șterge numele de pe certificatul de naștere? E bine să renunțăm la Pisicile aristrocrate, dar promovam filmele de desene animate cu violență. Și apoi vă mirați că sunt copiii lipsiți de empatie și zbuciumați".

Printre toate comentariile, s-au aflat și câteva care au făcut aluzie la Iulain Bulai și Diana Șoșoacă: "Cronica absurdului. Îi consiliază doamna Șoșoacă" sau "Au luat-o razna de tot. Bulai doamne".

Radu Buzăianu, replică acidă. Irina Margareta Nistor, replică fulminantă

"Toate aceste excese de ridicol nu fac decât să consolideze o reacție similară a extremei celeilalte. Văd că și Peter Pan a fost restricționat de Disney. Absolut penibil. Au mai fost excese ridicole. Absolut toate s-au sfârșit prost. Cu forța se pot impune lucruri. Dar monentan. Un pic de istorie în viață are sensul ei", a scris Radu Buzăianu, pe pagina de Facebook.

Vezi reacția Irinei Margareta Nistor: Desene animate, INTERZISE. Irina Margareta Nistor, replică: Un RIDICOL total! O AIUREALĂ exagerată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel