Demiteri la Interne: Doi şefi din fostul "Doi şi un sfert" Constanţa își pierd funcțiile

sef
sef

Şeful SIPI Constanţa, comisarul-şef George Popa, a fost eliberat din funcţie, miercuri, în cadrul anchetei demarate de conducerea DGIPI, din ordinul ministrului Traian Igaş, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, Laurenţiu Mironescu, arestat pentru fapte de corupţie, anunţă MAI. De asemenea, potrivit oficialilor Ministerului de Interne, tot miercuri s-a dispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa.

[caption id="attachment_68090" align="alignleft" width="300" caption="Comisarul-șef, George Popa"][/caption] "În cadrul anchetei demarate de conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia fostului secretar general al MAI, astăzi, 25 mai, s-a luat măsura eliberării din funcţie a şefului Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa, comisar şef George Popa. Măsura a fost luată urmare a managementului defectuos constatat la nivelul unităţii teritoriale în gestionarea competenţelor specifice", se arată într-un comunicat remis miercuri seara de MAI.

Conducerea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa va fi asigurată de comisar de poliţie Marius Daniel Panait, care a deţinut, începând cu anul 2005, funcţia de ofiţer specialist în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Constanţa, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, potrivit oficialilor Ministerului de Interne, tot miercuri s-a dispus eliberarea din funcţie a şefului Biroului Protecţie din cadrul SIPI Constanţa.

Ancheta internă derulată de conducerea DGIPI la nivel central şi teritorial continuă, urmând ca rezultatele să fie comunicate cu respectarea prevederilor legale.

Ministrul Administraţiei şi internelor, Traian Igaş, a cerut marţi conducerii DGIPI demararea unei anchete interne în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţia de secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei. "Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş a cerut astăzi, 24 mai, conducerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, demararea unei anchete interne pentru verificarea modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către lucrătorii structurilor componente abilitate în plan teritorial şi central, în legătură cu situaţia lui Laurenţiu Mironescu la numirea în funcţia de secretar general al MAI şi pe durata exercitării funcţiei", se arată într-un comunicat remis marţi NewsIn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel