Demiteri la centrul de plasament din Sectorul 6, după ce un copil a fost legat cu o funie

Cercetarea disciplinară începută la Complexul de Servicii Sociale "Istru" - Case de tip familial, după ce în presă au apărut imagini cu un copil legat de o uşă, în curtea instituţiei, a fost finalizată miercuri.

În urma cercetării disciplinare s-a dispus demiterea din funcţie a şefului centrului, urmând ca acesta să fie trimis în cercetare pentru suspiciunea de abuz.

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de muncă, în conformitate cu articolul 248 alineatul 1, litera e) din Codul muncii, a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate în cadrul Complexului de Servicii Sociale "Istru", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

Rezultatele cercetării disciplinare au fost trimise Poliţiei Sectorului 6, pentru clarificarea împrejurărilor în care faptele au avut loc şi completarea procedurilor de cercetare care se impun în cazul suspiciunii unei situaţii de abuz.

Citește și: Copii maltratați la un centru de plasament din România. VIDEO ȘOCANT

De asemenea, toată documentaţia, măsurile şi demersurile efectuate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, respectiv deciziile de suspendare din funcţie, deciziile de desfacere a contractelor de muncă, referatele cu propunerile directorului executiv, au fost transmise Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

"Reamintim că acest incident regretabil reprezintă o situaţie izolată şi fără precedent în activitatea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector 6", se mai arată în comunicatul citat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a început, în acest caz, urmărirea penală "in rem", pentru rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu, a declarat pentru Mediafax, procurorul Sebastian Mierliţă, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Anchetatorii urmează să decidă cu privire la ce persoane vor extinde urmărirea penală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel