EXCLUSIV  DEMISIE Tudose. Lista neagră după CEx. Sabia remanierii atârnă deasupra capului unor miniştri

Premierul Mihai Tudose a anunțat că va demisiona și nu va asigura interimatul până la numirea unui nou premier. Au fost 60 de voturi contra lui Tudose, patru voturi pentru şi patru abţineri. În acest context, unii miniștri s-ar putea afla pe lista neagră.

"Nu voi mai accepta"

Liviu Dragnea, luni seară, a ameninţat că, în urma vorbelor "plimbate", unii miniştri nu se vor mai regăsi în viitorul Guvern.

"Am reproşat unor miniştri că au plimbat minciunile dintr-o parte în alta şi aşa ceva nu voi mai accepta. I-am rugat pe colegii mei să înţeleagă că a fost suficientă această perioadă pentru declaraţii publice", a spus preşedintele PSD.

Susținere pentru Tudose

Sâmbătă, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, transmitea un mesaj de susținere pentru Mihai Tudose. "Partidul suntem noi, toți cei care am muncit pentru a câștiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aibă și decizia", spunea Felix Stroe. Acesta ocupă și funcția de ministru al Transporturilor.

Și Mircea Titus Dobre l-a susținut pe Mihai Tudose. Potrivit acestuia, a demonstrat că românii vor să fie conduşi "de un lider care le înţelege problemele şi caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice şi fără a lua decizii pripite".

VEZI ȘI Ministrul Mircea Titus Dobre, MESAJ de susținere pentru Mihai Tudose

Acesta spune că se așteaptă "ca în viitorul CExN să discutăm mai mult despre modalităţile prin care acest Guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent, despre ceea ce putem aduce în plus pentru România şi pentru toţi românii, indiferent dacă ne-au dat votul încrederii lor sau încă nu au făcut acest lucru, în speranţa că la finalul mandatului nostru vom avea mai mulţi susţinători în rândul românilor şi vom putea face mai mult pentru România".

Un alt susținător a fost Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat (TSD) și ministrul pentru Dialog Social. Acesta a transmis, duminică, o scrisoare către partid, în care făcea apel la începerea unei dezbateri interne care să ducă la "reconstrucția și consolidarea" partidului. În scrisoare, susținea că "păstrarea guvernării și continuarea implementării programului de guvernare trebuie să rămână o prioritate" și că "nu ne permitem să facem schimbări o dată la șase luni, pentru că părem neserioși și amatori".

[citeste si]

De menționat că ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, publica sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de susţinere la adresa lui Tudose. Acesta s-a răzgândit, luni, în ședința CExN, unde a cerut demisia premierului.

În altă ordine de idei, amintim că Marcel Ciolacu, susţinător declarat al lui Mihai Tudose, a ales demisia de onoare după CEx.

Cearta generalilor

Jurnalistul Val Vîlcu consideră că miniștrii nu ar fi trebuit să aducă comentarii în "cearta generalilor". "Ei (n.r. referindu-se la miniștrii) trebuiau să zică că sunt miniștri și nu se bagă. Eu sunt ministru, sunt un soldat, nu mă bag în cearta generalilor", a declarat ziaristul.

Zi decisivă

Comitetul Executiv Național al PSD se va reuni marți, la ora 11.00, pentru a desemna persoana care fi propusă președintelui Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel