Mihai Tudose, demisie. Miniștrii care și-au arătat susținerea pentru premier înainte de CExN

Premierul Mihai Tudose a anunțat că demisionează, luni seară, după ședința CExN al PSD.

În ședință 59 de membri din 68 au fost pentru demisie.

Înaintea întâlnirii decisive pentru Mihai Tudose, doar trei miniștri și-au arătat susținerea pentru premier. De partea acestuia s-a poziționat și vicepremierul Marcel Ciolacu.

Susţinător declarat al lui Mihai Tudose, buzoianul Marcel Ciolacu a ales demisia de onoare după şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al PSD.

Sâmbătă, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, transmitea un mesaj de susținere pentru Mihai Tudose.

„Partidul suntem noi, toți cei care am muncit pentru a câștiga încrederea românilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aibă și decizia”, spunea Felix Stroe,  președinte al organizației PSD Constanța.

De asemenea, Mircea Titus Dobre l-a susținut pe Mihai Tudose.

Potrivit acestuia, premierul Tudose a demonstrat că românii vor să fie conduşi "de un lider care le înţelege problemele şi caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice şi fără a lua decizii pripite".

Un alt susținător a fost Gabriel Petrea, președintele Tineretului Social-Democrat (TSD) și ministrul pentru Dialog Social.

El a transmis duminică o scrisoare către partid, în care face apel la începerea unei dezbateri interne care să ducă la "reconstrucția și consolidarea" partidului.

În scrisoare, Petrea susținea că "păstrarea guvernării și continuarea implementării programului de guvernare trebuie să rămână o prioritate" și că "nu ne permitem să facem schimbări o dată la șase luni, pentru că părem neserioși și amatori".

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica publica sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, un mesaj de susţinere la adresa premierului Tudose. Acesta s-a răzgândit, luni, în ședința CExN, unde a cerut demisia premierului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel