Demisia lui Băsescu: Presa internațională, despre Declarația Parlamentului

Presa internațională a scris miercuri despre Declarația Parlamentului prin care i se cere demisia președintelui României după ce fratele său a fost arestat pentru trafic de influență în favoarea liderului interlop Bercea Mondial.

Votul din Parlament subliniază ruptura dintre coaliția de guvernare și președinte, cu patru luni înainte de alegerile prezidențiale, și vine după ce premierul de stânga Victor Ponta i-a cerut președintelui Băsescu să demisioneze, scrie Reuters.

Băsescu a spus clar că nu intenționează să renunțe și a negat că ar fi avut cunoștință de afacerile fratelui său, despre care a spus că nu este exceptat de la prevederile legii.

Cererea Parlamentului, care nu are caracter obligatoriu, a fost aprobată cu 344 de voturi "pentru" și 17 abțineri, în timp ce două partide de centru dreapta din Opoziție au refuzat să participe la procedura de vot.

România va vota noul președinte pe 2 noiembrie. Ponta este așteptat să candideze, iar observatorii spun că el are cele mai mari șanse să câștige, ceea ce ar întări dominația social-democraților asupra politicii din România, întrucât președintele nominalizează premierul și numește procurorii și judecătorii, mai scrie agenția Reuters.

Cererea de demisie a lui Traian Băsescu a fost adoptată de Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel