Decretul anti imigrație al lui Trump a intrat în vigoare

Decretul privind migrația al președintelui american Donald Trump, care restrânge temporar intrarea în Statele Unite a cetățenilor din șase țări musulmane și a refugiaților, a intrat oficial în vigoare joi, la ora 20, ora Washingtonului (vineri, ora 00,00 GMT), amintește AFP.

După cinci luni de litigii în diverse instanțe, punerea în aplicare a acestei măsuri a fost autorizată în final în această săptămână de către Curtea Supremă a SUA, dar domeniul său a fost limitat.

Președintele american Donald Trump a salutat luni decizia Curții Supreme prin care este pus parțial în aplicare controversatul său decret anti-imigrație, spunând că este o 'victorie' pentru securitatea națională a SUA.

"În calitate de președinte, nu pot lăsa să intre în țara noastră oameni care ne vor răul", a precizat Trump într-un comunicat.

Decizia adoptată în unanimitate de Curtea Supremă este o victorie netă pentru securitatea noastră națională", a adăugat el.

Curtea Supremă a Statelor Unite a decis luni punerea parțială în aplicare a decretului anti-imigrație al președintelui Donald Trump, în așteptarea examinării lui la toamnă.

Decretul care interzice intrarea în SUA a cetățenilor din șase țări majoritar musulmane — Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen — se aplică de acum oricărei persoane care "nu a stabilit o relație de bună credință cu o persoană sau o entitate din SUA".

Practic, niciun cetățean din cele șase țări care nu este cunoscut autorităților americane nu va primi acces pe teritoriul SUA, conform deciziei celor nouă judecători ai Curții Supreme, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel