Decontarea navetei școlare pe bază de abonament, neconstituțională. Decizia CCR

Elevi in clasa
Elevi in clasa

Curtea Constituțională a admis, joi, în unanimitate, că decontarea navetei școlare pe bază de abonament este neconstituțională. Concret, CCR precizează că sintagma „pe bază de abonament” dintr-un articol prevăzut în Legea educației este neconstituțională.

„În ziua de 17 octombrie 2019, Plenul Curții Constituționale (...) a luat în dezbatere excepţia de neconstituționalitate a dispoziiţilor art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011. (...) În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma -pe bază de abonament- cuprinsă la art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011 este neconstituţională”, se arată într-un comunicat transmis de CCR.

Astfel, articolul declarat neconstituțional de către CCR prevede: „Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă".

CCR precizează că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea de Apel Braşov, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel