Decizia halucinantă a unui judecător într-un caz de viol

viol
viol

Judecătorul unei Curți de apel din California a iscat un scandal de proporții, declarând nevinovat un bărbat acuzat pentru

Un judecător din California susține că a respectat legea, deși a declarat nevinovat un violator, invocând faptul că victima era necăsătorită.

Inițial, Julio Morales fusese condamnat la trei ani de închisoare, pentru că a intrat în dormitorul unei femei și a făcut sex cu aceasta, în timp ce victima dormea. Femeia a susține că nu a refuzat, pentru că a crezut că este vorba despre iubitul său, care se afla în cameră cu ea înainte de a adormi. Când și-a dat seama că cel din pat nu este partenerul ei, femeia s-a împotrivit. Bazându-se pe această idee, violatorul a ajuns la Curtea de apel, care a dat următoarea sentință: "Un bărbat intră într-un dormitor întunecat și face sex cu o femeie, după ce l-a văzut pe prietenul ei părăsind casa, pretinzând că este prietenul femeii. A comis bărbatul un viol? Din pricina anomaliilor legii și a definiției violului, răspunsul este nu, cu toate că, dacă femeia ar fi fost căsătorită și bărbatul ar fi pretins că este soțul ei, răspunsul ar fi fost da".

Pentru că legea care stabilește pedeapsa violul datează din 1872 și nu este foarte bine formulată, juriștii susțin că ar putea fi rejudecat cazul, dar bărbatul nu poate fi condamnat pentru viol, ci doar pentru înșelăciune.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel