Deces gripă. Sorina Pintea recunoaște: Este o situație gravă

Sorina Pintea
Sorina Pintea

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre situaţia în care se află România, în aceste momente, din cauza gripei care se răspândeşte și face victime.

"Este o situaţie gravă, care poate deveni extrem de gravă", a declarat ministrul Sănătăţii în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3. "Din cei 54 de pacienţi, 49 sunt pacienţi care au avut condiţii medicale preexistente. Peste afecţiunile pe care le aveau s-a suprapus infecţia cu virusul gripal, fapt care le-a cauzat decesul. Cinci dintre cei decedaţi nu aveau afecţiuni medicale preexistente. Două persoane tinere, de 33 şi 40 de ani, nu erau cunoscuţi cu condiţii medicale preexistente. Se ştia că nu au fost vaccinaţi, au evitat să meargă la medicul de familie. Când starea lor s-a înrăutăţit, au mers la Urgenţe. Din păcate, prea târziu. Nici antiviralele nu şi-au făcut efectul. Aceste două decese au fost galopante. Există şi posibilitatea să se fi tratat greşit cu antibiotice sau alte medicamente", a mai spus Sorina Pintea.

"Nu ne aşteptăm la o scădere a intensităţii circulaţiei virusului în luna februarie", a adăugat Pintea.

Ministrul a spus că semnele gripei sunt febra mare, dureri musculare, oboseala profundă şi a spus că nu trebuie luate antibiotice, însă nu este bine să se facă exces cu antivirale, întrucât se poate dezvolta rezistenţa la boală.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat marţi că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 54, după ce în cursul zilei au mai fost înregistrate şapte decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel