De Minaur, învins de Tsitsipas la Paris, a ratat şansa calificării la Turneul Campionilor

Tenismanul australian Alex De Minaur, locul 18 mondial, a ratat şansa calificării la Turneul Campionilor după ce a fost învins de grecul Stefanos Tsitsipas (7 ATP), cu 6-3, 6-4, joi, în optimile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Paris, informează AFP.

În acest duel între doi dintre cei mai promiţători tineri din circuitul ATP, grecul de 21 de ani, deja calificat la Turneul Campionilor, a dispus de australianul de 20 de ani după o oră şi 9 minute.

De Minaur nu-l mai poate depăşi matematic pe italianul Matteo Berrettini, în acest moment pe locul 8 în cursa pentru Turneul Campionilor şi eliminat în turul precedent la Paris.

Doar francezul Gael Monfils, dacă va atinge finala la Paris, şi elveţianul Stan Wawrinka, dacă va câştiga turneul, îl pot depăşi pe Berrettini.

Tsitsipas va juca vineri în sferturi cu liderul mondial, sârbul Novak Djokovic, care a trecut de britanicul Kyle Edmund (75 ATP) în două seturi, 7-6 (9/7), 6-1. Bolnav de la începutul săptămânii, Djokovic a arătat mult mai bine decât în meciul de joi cu francezul Corentin Moutet, câştigat cu 7-6 (7/2), 6-4.

Turneul Campionilor va avea loc la Londra între 10 şi 18 noiembrie. Cei şapte jucători deja calificaţi sunt germanul Alexander Zverev, deţinătorul trofeului, spaniolul Rafael Nadal, Novak Djokovic, elveţianul Roger Federer, rusul Daniil Medvedev, austriacul Dominic Thiem şi Stefanos Tsitsipas.

Într-un meci care a avut loc joi la Paris, bulgarul Grigor Dimitrov (27 ATP) a trecut de Dominic Thiem (5 ATP), neaşteptat de uşor cu 6-3, 6-2.

Dimitrov va lupta pentru un loc în semifinale cu chilianul Cristian Garin (42 ATP), care l-a eliminat joi pe francezul Jeremy Chardy (65 ATP), după trei seturi, 6-7 (4/7), 6-4, 7-6 (8/6).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel