De la Paris la Micul Paris

De la Paris la Micul Paris
De la Paris la Micul Paris

Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă  miercuri, 15 august, de la ora 19.00, în grădina sediului din Str. Nicolae Crețulescu 8, la un eveniment cu totul special, suținut de soprana Diana Tudor și pianistul Alexandru Burcă.

„De la Paris la Micul Paris" este un spectacol aparte în peisajul muzical românesc prin valorificarea patrimoniului artistic românesc ca parte a patrimoniului artistic european. Este un proiect muzical care s-a născut din dragoste pentru muzica franceză și cea românească totodată, dar și din dorința de a recrea atmosfera și parfumul Bucureștiului de altădată, când în teatre, în cafenelele literare și în grădinile de vară se juca și se cânta și în limba franceză.

Acest program muzical cuprinde un repertoriu de chansonete, swing-jazz și melodii din Bucureștiul interbelic, precum: „Sous le ciel de Paris", „Domino", „Mademoiselle de Paris", „Padam", „La Bohème", „Mon Amant de Saint-Jean", „Et si tu n'existais pas", „Champs-Élysées", „Je ne veux pas travailler" etc., piese care au fost interpretate de nume celebre ale scenei, precum Edith Piaf, Charles Trenet, Yves Montand, Jacqueline François, Charles Aznavour, Juliette Greco, Cristian Vasile, Jean Moscopol, Titi Botez, etc.

Proiectul include și melodii românești din Bucureștiul de altădată, care se împletesc armonios cu cele în limba franceză, cum sunt cunoscutele: „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară", „Cel mai frumos tango din lume", „Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă", „Trurli", „Pe boltă când apare luna", „Ce să fac dacă-mi placi", „Coșarul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel