De ce ți se cere inițiala tatălui în actele oficiale

De ce ți se cere inițiala tatălui în actele oficiale / Foto: Pixabay
De ce ți se cere inițiala tatălui în actele oficiale / Foto: Pixabay

Te-ai întrebat vreodată de ce ți se cere inițiala tatălui în actele oficiale?

Atunci când completezi documente oficiale, în multe cazuri este necesar să scrii inițiala tatălui ca parte a informațiilor solicitate. Acest element de identificare este adăugat de obicei între numele de familie și prenume în diverse documente oficiale, cum ar fi diplome, certificate de naștere, acte de identitate etc. De multe ori, este necesar să specifici nu doar inițiala, ci și prenumele complet al tatălui. te-ai întrebat vreodată de ce ți se cere acest lucru și de ce numele tău nu este de ajuns?

Ei bine, utilizarea inițialei tatălui în documente oficiale are un scop logic și practic. În cazul în care există coincidențe de nume, aceasta este folosită pentru a diferenția persoanele. De exemplu, în situații precum examene sau alte împrejurări în care se poate ivi o situație cu mai mulți oameni având același nume, inițiala tatălui ajută la identificarea corectă a fiecărui individ în parte. Astfel, aceasta contribuie la evitarea confuziilor și asigură o identificare clară și precisă în contextul documentelor oficiale, scrie Realitatea.net.

Autoritățile au reglementat oficial utilizarea inițialei tatălui în actele oficiale prin Ordinul nr. 3844 din 2016: "În actele de studii numele titularului, precum și toate prenumele se înscriu fără prescurtări, cu litere mari de tipar, utilizându-se diacriticele. În toate actele de studii se înscriu cu majuscule toate inițialele prenumelor tatălui. Inițialele prenumelor mamei se înscriu în cazul în care tatăl este necunoscut".

Ce se întâmplă în cazul persoanelor cu tatăl necunoscut

Există situații speciale în care copiii nu sunt recunoscuți de către tată. În certificatele lor de naștere este înregistrat doar numele mamei, iar în dreptul tatălui apare o liniuță. În aceste cazuri, atunci când completează documente oficiale, aceste persoane vor folosi inițiala prenumelui mamei.

Totuși, această regulă nu se aplică persoanelor ale căror tați au decedat. În cazul acestor oameni, ei vor continua să se identifice folosind inițiala tatălui atunci când completează acte oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel