Urmărește emisiunea live


DE CE a rupt Regele Mihai legăturile cu Casa de Hohenzollern

regele mihai margareta radu nicolae
regele mihai margareta radu nicolae

Avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad, consideră că, în secolul 21, nu mai este normal ca familia regală a României să aibă, prin titlu, "o legătură feudală, vetustă, cu un principat care nu mai există din secolul 19", referindu-se la decizia Regelui Mihai de a rupe legăturile cu Casa de Hohenzollern. Aceste legături, de altfel, erau formale,  cele două familii scriindu-şi "o dată pe an, de Crăciun".

"Cam într-o lună vin răspunsurile de la suverani, iar acestea sunt foarte formale. Vor scrie, probail, că au luat act şi îi vor ura Majestăţii Sale multă sănătate", spune avocatul Ioan Luca Vlad. Potrivit acestuia, decizia regelui Mihai nu are de ce să-i lezeze pe membrii familiei de Hohenzollern, întrucât nu le afectează "în niciun fel drepturile" şi, în plus, nu au formulat nicio pretenţie în ceea ce priveşte succesiunea în cadrul Casei Regale a României.

În familia regală a României, regelui Mihai îi succede principesa Margareta, acesteia sora ei, principesa Elena, iar acesteia din urmă fiul său, prinţul Nicolae.

Citește și:

Prinţul Nicolae ar putea fi viitorul Rege, declara istoricul Neagu Djuvara

"Casa regală reprezintă România în străinătate, este un ambasador foarte bun prin relaţiile de rudenie pe care le are cu familiile regale. Un alt rol este acela de a uni comunităţile româneşti din străinătate şi de a-i onora pe cei care merită să fie onoraţi", arată Ioan Luca Vlad. adăugând că, "dacă societatea românească va decide să aleagă calea monarhică sau să asigure un rol mai important familiei regale, familia regală va reacţiona şi va fi pregătită să şi-l asume".

Citește și:

Casa Regală a României a rupt legăturile dinastice cu Casa de Hohenzollern. DOCUMENT REGAL semnat de MS REGELE MIHAI I de ROMÂNIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel