Daniel Savu: Iohannis a intrat nepregătit în campania electorală pentru al doilea mandat

Daniel Savu consideră că prin ultimele sale acţiuni, preşedintele Klaus Iohannis îşi pregăteşte candidatura pentru un nou mandat. 

"Președintele Klaus Iohannis a intrat zgomotos și nepregătit în campania electorală pentru al doilea mandat, punând astfel capăt speculațiilor sau speranțelor noastre despre o eventuală plecare a sa într-o funcție la nivel european. Ieșirea din tradiționala tăcere prezidențială s-a făcut prin declarații gen #rezist, cu privire la Codurile Penale, aflate și în stadiul de proiect, dar și în dezbatere publică, urmând să intre în analiza comisiei speciale parlamentare abia luna viitoare", afirmă Daniel Savu. 

Fostul senator PSD comentează în termeni duri ultimele acţiuni şi declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis, afirmând că şeful statului îşi pregăteşte terenul pentru candidatura pentru al doilea mandat de preşedinte al României: "Fără ca specialiștii în drept penal, asociațiile și structurile profesionale, să apuce să se pronunțe cu privire la nimic din conținutul Codurilor, președintele este singurul care a considerat necesar să puncteze electoral că schimbările propuse sunt "cu destinaţie pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziţii de decizie chiar în Parlament", fără niciun fel de referire concretă la o prevedere sau un articol vizat, inclusiv la consecințele aplicării lor.

[citeste si]

Ofensiva prezidențială a ultimelor zile

"Ce este important să reținem și să înțelegem din ofensiva prezidențială a ultimelor zile, la standardul limitat în care s-a prezentat...Că am învățat din dezvăluirile, faptele și evenimentele la care am asistat cu toții în ultimii ani. Un candidat la funcția de președinte al României, fie el și în funcție, trebuie să ofere mult mai mult românilor decât atacuri ieftine la adresa contracandidaților, generalități, sloganuri de stradă sau puncte de vedere discutabile despre ce trebuie sau nu să facă instituțiile statului. Dacă după trei ani și jumătate de mandat, Klaus Iohannis nu a înțeles că puterile statului nu îi stau la dispoziție, așteptând ordinele sale, atunci trebuie să îi transmitem noi președintelui acest lucru, inclusiv faptul că nu putem accepta să facă sau să spună orice, doar pentru că se consideră în campanie electorală", a scris Daniel Savu pe pagina sa de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel