Daniel Florea anunţă controale la toate blocurile noi din Sectorul 5

Primarul Daniel Florea a anunţat luni că vor fi făcute controale la toate blocurile construite în Sectorul 5 în ultima perioadă, în contextul incendiului produs pe 8 septembrie la un bloc fără autorizaţie. 

"Am demarat un amplu proces de control la toate blocurile acestea făcute în sector în ultima perioadă (...). Poliţia Locală are autoritate să controleze. Dacă e construcţia mai veche de trei ani, nu mai putem să facem mare lucru şi intervin alte autorităţi ale statului", a declarat Florea, care a participat la începerea lucrărilor de reconstrucţie a Şcolii nr. 141, unde un tavan s-a prăbuşit anul trecut. 

El a precizat că blocul distrus de incendiu, aflat pe strada Iordache Năstase nr. 14, nu are autorizaţie şi nici nu ar fi putut să obţină. 

"Cei de la ISC nici măcar nu discutaseră despre punerea în legalitate (...) Primăria nu avea posibilitatea să dea autorizaţie unui bloc care era construit fără niciun fel de hârtii. Acesta este motivul pentru care şi acţiunea în instanţă pe care a făcut-o proprietarul împotriva Primăriei s-a respins. Nu putea Primăria să autorizeze ceva la care nu a fost consultată când s-a făcut. A existat un dosar penal, ştiu că e pe rol, vom vedea, am identificat cinci imobile ale acestui dezvoltator, două dintre ele au autorizaţie, două trebuie să obţină autorizaţia până în octombrie, au fost deja amendaţi, şi acest bloc", a afirmat primarul Sectorului 5.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel