Daniel Dragne, înlocuit de Dan Iamandi, la conducerea IGSU, la propunerea lui Carmen Dan

Comanda IGSU a fost astăzi preluată, în prezența Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, de către generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi. 

”Conform deciziei primului ministru, emisă în baza propunerii ministrului afacerilor interne, începând cu data de 4 februarie a.c., domnului colonel ing. Daniel-Marian Dragne îi încetează împuternicirea exercitării atribuțiilor funcției de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Decizia vine ca urmare a împlinirii intervalului de maximum un an, prevăzut de statutul cadrelor militare, pentru care un ofițer poate îndeplini, temporar, prin împuternicire, atribuţiile unei alte funcţii vacante.” anunță IGSU.

Sursa citată precizează, în continuare: ”Continuitatea comenzii instituției va fi asigurată de domnul general de brigadă Paul-Dan Iamandi, care, în baza deciziei primului ministru, emisă la aceeași dată, a fost împuternicit pentru a îndeplini, pe o perioadă de 6 luni, atribuțiile funcției de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Domnul colonel ing. Daniel-Marian Dragne revine pe funcția de prim-adjunct al inspectorului general, poziție ocupată din anul 2014.”

Cine este Paul-Dan Iamandi

Domnul general Paul-Dan Iamandi deține din anul 2011 funcția de inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Grigore Sturza” al județului Iași. Ofițer de peste 27 de ani, parcursul carierei sale relevă ocuparea diferitelor funcții pe linia coordonării personalului operativ, asigurării măsurilor de protecție civilă, conducerii activităților de prevenire a situațiilor de urgență la nivel județean, respectiv de exercitare a actului de comandă la nivelul unității militare. Noul inspector general al IGSU a absolvit cursurile Școlii Militare de Ofițeri Activi de Artilerie Antiaeriană, Rachete și Radiolocație Brașov în anul 1990, iar ulterior a continuat pregătirea atât în managementul situațiilor de urgență, cât și în Managementul Strategic al Afacerilor Interne. De asemenea, este licențiat în drept la Universitatea din Iași și deține o diplomă de master în managementul mediului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel