EXCLUSIV  Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, declaraţiile momentului la DC News

Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu, a acordat un interviu DC News în care a vorbit despre istoria localităţii, proiectele şi realizările administraţiei publice, dar şi despre impactul pe care-l va avea proiectul BRUA asupra localităţii.

Daniel Boambeş, primarul comunei Constantin Daicoviciu - judeţul Caraş Severin a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre istoria localităţii sale, despre numele pe care-l poartă comuna dar şi despre proiectele şi investiţiile locale. 

Interviul cu Daniel Boambeş va putea fi urmărit vineri, 12 octombrie, începând cu ora 9.00, atât în cadrul acestui articol cât şi pe pagina de YouTube DC News. 

Comuna Constantin Daicoviciu, descriere

Privit de pe Dealul Paning, Cavaranul lasa impresia unei asezari rustice de un pitoresc deosibit. O panorama cuprinzatoare se desfasoara in toata splendoarea si maretia ei. Dealuri domoale si impadurite se imbina armonios cu lunci si zavoaie printre care serpuieste agale Timisul. Pe malurile imprejmuitoare, cranguri de salcii se oglindesc in apa sa limpede si potolita. De o parte si de alta a Podului Mare, cum ii spun localnicii, pe spinarile dealurilor si in luncile raului, oamenii isi scot vitele si oile la pascut.

Randuite in siruri lungi, casele par niste imense cazarmi cu acoperisurile lor de tigla rosietica. La marginea satului, pe malul stang al Timisului ochiul este atras de silueta falnica a doua plute ce-si urca varfurile ca o coloana spre cer. Ele strajuiesc zidurile mohorate si crucile albe ale cimitirului. Apoi, privirea aluneca peste cosul Fabricii de var care troneaza maiestuos deasupra intregii asezari. Aceasta este, intr-o succinta descriere, satul banatean in care a vazut lumina zilei savantul Constantin Daicoviciu, a carui nume a fost atribuit intregii comune in anul 1973, printr-un Decret al COnsiliului de Stat, ca semn de omagiu adus academicianului decedat in acel an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel