Viorica Dăncilă, declarații de ultimă oră. A fost semnat protocolul

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a participat astăzi la ceremonia de semnare a protocolului de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului „TEAM -UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman.

”Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituționalizați, în procesul de tranziție, către îngrijirea acestora în comunitate. Ca mamă, mă bucur enorm că avem posibilitatea să implementăm astfel de programe pentru ca un număr cât mai mare de copii să aibă șansa să fie ocrotiți și îndrumați în viață, așa cum se cuvine. O instituție de îngrijire nu poate suplini mediul familial, afecțiunea și protecția părintească. Domeniul semnat astăzi ajută la o aplicare mai bună a etapei a doua a celei mai mari investiții din fonduri europen în sistemul de asistență maternală din România. Este un proiect în valoare de 568 de milioane de euro, implementat în toată țara”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. 

Asistenții maternali vor beneficia de cursuri de calificare, necesare pentru îngrijirea și creșterea copiilor, ocrotirea sănătății acestora, soluționarea cazurilor de abuz și neglijență, a mai precizat prim-ministrul României.

Legea privind procedura adopției, în dezbatere parlamentară

”Reglementările introduse au în vedere limitarea perioadei de ședere a copilului în sistemul de protecție, urgentarea procedurii de dobândire și menținerea statutului de copil adoptabil. (...) Problematica drepturilor copilului, ocupă un loc important pe agenda noastră”, susține Viorica Dăncilă. 


Vezi și: 

Percheziții dezinfectanți. Directoarea unei firme vizate a răbufnit la adresa televiziunilor, declarații tranșante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel