Dăncilă, mesaj pentru Comisia Europeană: Suntem angajaţi să...

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă i-a primit la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, secretarul general al Comisiei Europene, şi pe Clara Martinez Alberola, şef de cabinet al preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, prilej cu care a reafirmat angajamentul României de a asigura o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene.

"Suntem angajaţi să asigurăm o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene", a afirmat premierul Dăncilă în cadrul întâlnirii, conform unui comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit sursei citate, înalţii funcţionari europeni se află la Bucureşti într-o vizită care se derulează tradiţional în statul UE care se pregăteşte să preia Preşedinţia Consiliului. Vizita este înscrisă în "calendarul dens" de dialog al Guvernului României cu partenerii europeni, state membre sau instituţii europene, din semestrul al doilea al acestui an, precizează Executivul.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a trecut în revistă stadiul avansat al procesului intern de pregătire a viitoarei Preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene pe care România o va exercita în primele şase luni ale anului viitor şi a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeană. Şeful Executivului a reafirmat, cu acest prilej, angajamentul României de a asigura o Preşedinţie eficientă şi pragmatică a Consiliului Uniunii Europene, capabilă să răspundă provocărilor cu care se confruntă Uniunea în această perioadă", se spune în comunicat.

Obiectivul României

Premierul a reamintit obiectivul asumat de România de a pune cetăţeanul european în prim-planul activităţii sale, pe perioada exercitării Preşedinţiei Consiliului UE, într-un efort coerent de a răspunde, prin rezultatele obţinute, aşteptărilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii. De asemenea, Dăncilă a subliniat necesitatea menţinerii unităţii statelor membre, idee ce se regăseşte şi în mottoul Preşedinţiei României la Consiliul UE: "Coeziunea, o valoare comună europeană", precizează Guvernul.

Conform sursei citate, în cadrul discuţiilor a fost evocat contextul particular în care România îşi va exercita mandatul, a cărui dinamică va fi marcată de dezbaterea privind viitorul Europei, de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European în mai 2019, de momentul ieşirii Marii Britanii din UE şi de negocierile privind noul cadru financiar multianual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel