EXCLUSIV  Raluca Turcan, discurs în Parlament. Dăncilă, replică DEVASTATOARE - UPDATE

Viorica Dăncilă, în Portugalia. Documente bilaterale semnate de premier
Viorica Dăncilă, în Portugalia. Documente bilaterale semnate de premier

Viorica Dăncilă a participat, marţi, la "Ora prim-ministrului", la Camera Deputaţilor. De la tribună, a vorbit și Raluca Turcan, premierul României având un răspuns ferm în urma declarațiilor.

"Eu credeam că putem da dovadă de seriozitate în această instituție de la care oamenii așteaptă lucruri serioase, și nu ironii sau lucruri urâte. Doamna Raluca Turcan, (...) datele statistice oficiale arată că puterea de cumpărare din România a crescut în 2017 cu 12,7 la sută în cazul salariilor și cu 10,3 la sută la pensia medie. Sunt cele mai mari creșteri de putere de cumpărare în cadrul UE", a spus premierul Viorica Dăncilă, marți, 3 aprilie.

Declarații despre salarii

"M-ați întrebat dacă sunt bani, de la 1 aprilie, pentru salariile profesorilor. Avem bani atât pentru plata salariilor profesorilor mărite cu 20 la sută, precum și pentru plata salariilor medicilor mărite cu procente între 75 și 125 la sută, dar și pentru plata a 1,2 milioane de vouchere de vacanță, în valoare de 1450 de lei, pentru fiecare angajat din sistemul public", a mai declarat Viorica Dăncilă.

"Uitați-vă în fluturașul de salariu, doamna Raluca Turcan"

"Mi-ați spus: numiți un român căruia i-a crescut veniturile în acest Paște față de Paștele trecut. Uitați-vă în fluturașul de salariu, doamna Raluca Turcan", a spus, de la tribună, premierul Viorica Dăncilă, adăugând: "Am ascultat cu foarte multă atenție. Am încercat să răspund punctual fiecărei întrebări. Sper, ca de acum încolo, să putem să avem un respect reciproc, să nu folosim cuvinte care nu fac cinste acestei tribune".

"Același tip de discurs folosit și de Orban"

Cu privire la discursul liderului grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, jurnalistul Val Vâlcu spune că este același tip de discurs folosit și de Ludovic Orban.

"E riscul unui discurs cu exagerări retorice, accente dramatice, fraze bombastice, goale, ce sunt ușor de demontat. Discursul nu a avut greutate, forță, poți să-l ridici cu o mână. Este același tip de discurs pe care îl folosește și Orban. Demagogia, deseori, te expune, te lasă în offside", a spus Val Vâlcu.

Referitor la replica lui Dăncilă, jurnalistul a declarat că "nu te așteptai la o astfel de replică devastatoare". "Nu era renumită pentru bătălii, nu are în spate debate-ul și experiența. Iată că este posibil, chiar fără să ai talentul lui Băsescu și Antonescu, să o învingi pe Turcan. Nu trebuie să fii campion la box ca să o faci KO pe Turcan, ținând cont că n-are forță. Țipă tare pentru că nu poate să lovească puternic", a concluzionat jurnalistul.

[citeste si]

UPDATE 

Raluca Turcan a transmis DC News următoarele precizări: "Aceasta a fost declarația mea. Mi-aș dori să-mi demonstrați ce nu este adevărat. Mot a mot, nu ce mi-a pus Dăncilă în gură.

Suntem în Săptămâna Mare și ADEVĂRUL este că nu există român care să nu simtă că anul acesta cumpără mai puțin pentru masa de Paște cu aceiași bani ca anul trecut. Și majorările de prețuri, la alimente, îmbrăcăminte, gaze, curent electric, servicii nu se vor opri aici. Asta ar trebui să le spuneți azi oamenilor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel