Dan Grigore dezvăluie motivele plecării din CNA

dan-grigore-despre-plecarea-din-cna-a-fi-ramas-dar-am-sim-it-ca-ma-erodez-fara-folos-37167
dan-grigore-despre-plecarea-din-cna-a-fi-ramas-dar-am-sim-it-ca-ma-erodez-fara-folos-37167

Dan Grigore a explicat, vineri, la emisiunea "Sub semnul întrebării" de la B1 TV, motivele care l-au determinat să ia decizia de a părăsi Consiliul Național al Audiovizualului, deși mandatul său expira în decembrie. Erodarea inutilă și lipsa unei culturi a coeziunii instituționale sunt vinovate de lipsa maestrului din grupul membrilor CNA.

Potrivit pledoariei prezentate la B1, Dan Grigore consideră plecarea sa din CNA un gest firesc rezultat în urma faptului că rolul său în instituția respectivă nu mai era folositor nimănui.

”Am simțit că efortul și stresul pe care îl suport nu mai e aducător de bine în spațiul în care funcționez. Am simțit că mă erodez fără folos” a explicat maestrul.

Ori, ”când simți că îți consumi viața de pomană, sigur că trebuie să gândești o schimbare, o primenire a atmosferei pe care o respiri pentru că nu aduci folos”, a mai declarat Dan Grigore, asemănând poziția sa din ultimul timp în CNA cu cea din 1990. În acea perioadă, Dan Grigore era directorul Filarmonicii și se simțea asemeni unui prizonier într-o vitrină în care dădea bine pentru unii și nu făcea nimic pentru instituție.

Întrebat ce le răspunde celor care considerau prezența sa în CNA, un factor de echilibru care respingea impulsurilor de natură politică, Dan Grigore a mărturisit că ar fi rămas până la finalul mandatului, care expira în decembrie 2012, însă l-a dezamăgit lipsa de coeziune din interiorul CNA, dar și lipsa solidarității primare și instituționale la nivelul întregii țări.

”Aș fi rămas. Până în decembrie aveam madat. Eram hotărât să lupt, să funcționez până în decembrie. Una singur lucru m-a exasperat (...) Noi nu avem o cultură a instituțiilor” a spus Dan Grigore, precizând că este mai mult o lipsă a culturii coeziunii instituționale.

Citește și:

Dan Grigore a demisionat din CNA. Vezi care au fost motivele

Dan Grigore: Îmi dau demisia din CNA dacă Antonescu nu-și prezintă scuze. Vezi răspunsul liderului PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel