Dan Dungaciu avertizează: Suntem într-o situație dramatică

Ceea ce se întâmplă la ora actuală, în Europa, reprezintă un eșec al politicilor multiculturale, practicate de statele europene asupra comunităților de străini, al căror proces de integrare l-au blocat prin permananta aplicare de etichete, a declarat la Realitatea TV, directorul Institutului de Ştiinte Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu. 

"Ce trăim astăzi e un soi de dezvrăjire a unei tentative de vrăjire. Ce ne costă e că foarte multe presupoziții, ipoteze ale acestui mod de a gândi ne pun în dificultăți sociologice cumplite. Una dintre premisele multiculturalismului a fost să inventăm comunități și acolo unde nu existau. Marea Britanie a avut obsesia să identifice, de exemplu, micile comunități. Nu comunitatea musulmană, dar comunitatea musulmană - arabă din diferite zone și pe fiecare mică comunitate și comunitatea regională a introdus-o la rubrici mici.

Noi, de multe ori, am inventat anumite comunități. Noi, prin aceste tipuri de politici, am blocat într-un fel un tip de integrare al acestor comunități. Complet altceva față de ce s-a făcut în SUA care a fost un succes de integrare. Acum e și mai complicat. Noi vedem niște comunități care nu mai au apetența de a se integra pe care au avut-o bunicii lor, părinții lor și cărora noi le mai punem o etichetă în plus - un mare eșec al politicilor multiculturale. Suntem într-o situație dramatică pentru că potențial oricine din Europa poate să devină victimă astăzi", a declarat Dan Dungaciu.

[citeste si]

În acest context, Dungaciu se întreabă cum vor putea să colaboreze instituțiile din statele europene între ele, dacă comunitățile din cadrul unei țări, precum Belgia, nu colaborează.

Totodată, Dan Dungaciu a mai spus că, în viziunea sa, "ne vom baza tot pe instituțiile naționale" pentru soluționarea crizei din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel