Dan Ciachir, amintire de Paște: Am asociat cuvântul Dumnezeu cu mirosul de liliac

Dan Ciachir, scriitor, jurnalist şi expert în religie, a povestit pentru DC News care este cea mai frumoasă amintire a sa legată de Paște.

Dan Ciachiar își amintește și acum mirosul de liliac din biserica unde a mers pentru prima dată să se împărtășească și să se spovedească.

"Cea mai frumoasă amintire legată de Paște este momentul când m-am împărtășit și spovedit pentru prima dată. Aveam vreo șapte ani. Era Vinerea Mare și țin minte și acum mirosul de liliac de la biserica de unde am copilărit eu, din Calea Rahovei. De atunci, am asociat cuvântul Dumnezeu cu mirosul de liliac pentru că biserica era plină de liliac. Este cea mai frumoasă amintire", a spus Dan Ciachir pentru DC News.

Cât despre cea mai tristă amintire, scriitorul ne-a zis: "Țin minte că făceam un stagiu miliar și nu am putut să merg la slujba de Înviere pentru că nu am fost lăsat".

"Paștele nu se termină într-o zi. Durează până la Înălțare. Paștele înseamnă bucurie, dar bucurie întemeiată prin suferință", a conchis Dan Ciachir.

VEZI ȘI: Mănăstirile unde Dan Ciachir le recomandă oamenilor să meargă la slujba de Înviere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel